Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ayasofya Kararı Yunanı Çıldırttı! Atatürk’ün Selanik’teki Evi İçin İğrenç Teklif

Ayasofya Kararı Yunanı Çıldırttı! Atatürk’ün Selanik’teki Evi İçin İğrenç Teklif

ISPARTA 13.07.2020 08:35:00 0
Ayasofya Kararı Yunanı Çıldırttı! 
Atatürk’ün Selanik’teki
Evi İçin İğrenç Teklif
Yunan Parlamento Üyesi ve Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) partisi lideri Kyriakos Velopoulos, Selanik’teki Atatürk Evi Müzesi’nin sözde “soykırım müzesi” olmasını önerdi.
 
Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştay’ın gerekçesinde, Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya’yı ibadete açmayı planlıyoruz” dedi.
MUSTAFA KEMAL
ATATÜRK’E SALDIRDI
Yunan Parlamento Üyesi ve Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) partisi lideri Kyriakos Velopoulos, İstanbul’daki Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürme kararına misilleme olarak, Türk sınırlarının kapatılması ve malların geçişi için genel bir ambargo uygulanmasını önerdi.
Velopoulos, “Hükümet, siyasi partiler ve her Yunan, partimizin parlamentoda uzun zamandır önerdiği somut eylemlere destek vermelidir. Tüm Türk malları ve bunların geçişi için sınırların derhal kapatılması, Türk mal ve hizmetleri genel ambargosu yürürlüğe girmelidir” dedi.
Selanik’teki Atatürk Evi Müzesi’nin sözde “soykırım müzesi” olmasını öneren Velopoulos, Mustafa Kemal Atatürk’e alçakça saldırdı.
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °