Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Avrupa Hareketlilik Haftasında Vatandaşlar; Empati Yaptılar

Avrupa Hareketlilik Haftasında Vatandaşlar; Empati Yaptılar

ISPARTA 20.09.2022 13:55:00 0
Avrupa Hareketlilik Haftasında Vatandaşlar; 
Empati
Yaptılar
Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl “Şehrini Kucakla” teması ile "Çeşitlendir ve Devam Et" sloganıyla kutlanıyor.
 
Isparta Belediyesi 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlar Meydan AVM’de manuel tekerlekli sandalye kullandılar, görme engelli bastonlarla yön bulmaya çalıştılar, empati yaptılar. Ayrıca belediyenin tekerlekli basketbol takımı ile vatandaşlar farkındalık maçında karşı karşıya geldi. Avrupa Hareketlilik Haftası, kentsel hareketliliği teşvik etmek ve insanları aktif hareketlilik, toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşım çözümleri lehine davranış değişikliğine davet etmek amacıyla her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
 
Isparta Belediyesi de hafta kapsamında çeşitli etkinliklere imza atarken, bu etkinliklerden birisi de engellilerin sorunlarına dikkat çekme yönünde oldu. Düzenlenen etkinlikle kurulan empati stantlarında sağlıklı bireyler engellilerin günlük hayatlarına dair yaşadıklarını deneyimlediler. Manuel tekerlekli sandalye sürüşü yapan sağlıklı bireyler ayrıca görme engellilerin bastonlarıyla da yönlerini bulmaya çalıştılar. Belediyenin tekerlekli basketbol takımı ile vatandaşlar farkındalık maçı yaptılar.
 
Görme engelli baston ile yön bulmaya çalışan vatandaşlar, “Dünyayı görememek oldukça zor. Elimizde ne kadar baston olsa da karşına ne çıkacağını bilmiyorsun. Bu durum karşısında üzüldüm ve duygulandım” dediler. Tekerlekli sandalye deneyimi yapan vatandaşlar ise, “Oldukça zor bir durum. Sağlıklı bir insan olarak tekerlekli sandalyeyi yönlendirmekte oldukça zorlandım. Yaşamadan, arkadaşlarımızın yaşadıklarını anlamak oldukça zormuş. Her sağlıklı insanın bunları deneyip, engelli kardeşlerimizin durumunu anlaması lazım” görüşlerinde bulundu. Isparta Belediyesi Engelli Koordinasyon Birimi Sorumlusu Muammer Emre Gökgöz de etkinliğe ilişkin bilgiler verdi. Gökgöz, “Avrupa Hareketlilik Haftası dolasıyla bugün farklı bir etkinlik düzenledik.
 
Sağlıklı vatandaşlarımızın, engelli kardeşlerimizin yaşadıklarını görmelerini ve empati yapmalarını amaçladık. Yaptığımız etkinliklerle ayrıca hayatın hiçbir noktasında da engel olmadığını vurgulamak istedik. Etkinliklerin düzenlenmesinde bizlere bu imkanları sunduğu için Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyoruz. Şunu unutmayalım, hayatın hiçbir noktasında engel yok” ifadelerinde bulundu.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °