Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Avrupa Hareketlilik Haftası; Halk Yürüyüşüyle Başladı

Avrupa Hareketlilik Haftası; Halk Yürüyüşüyle Başladı

ISPARTA 16.09.2022 17:30:00 0
Avrupa Hareketlilik Haftası; 
Halk Yürüyüşüyle Başladı
Avrupa Hareketlilik Haftası bu yıl “Şehrini Kucakla” teması ile "Çeşitlendir ve Devam Et" sloganıyla kutlanıyor.
 
Isparta Belediyesi 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin startını halk yürüyüşle verdi. Avrupa Hareketlilik Haftası, kentsel hareketliliği teşvik etmek ve insanları aktif hareketlilik, toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşım çözümleri lehine davranış değişikliğine davet etmek amacıyla her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Her sene farklı temalarla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yıl ki teması “Şehrini Kucakla” olarak belirlenirken, sloganı ise "Çeşitlendir ve Devam Et" şeklinde seçildi.
 
Hafta boyunca çeşitli etkinliklerle sürecek olan ve farkındalık oluşturan program halk yürüyüşüyle başladı. Etnografya Halı ve Kilim Müzesi önünden başlayan yürüyüşe Isparta Belediye Başkanvekili Uğur Büyükçulcu, Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Spor Lisesi öğretmen ve öğrencileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Müzenin önünden başlayan yürüyüş Andık Deresi’nde son buldu. Burada yürüyüşe katılanlara Isparta Belediyesi tarafından ikramda bulunuldu.
 
Yürüyüşe katılan Spor Lisesi öğrencileri spor yapmanın önemine değinerek, güzel bir yürüyüş olduğunu belirttiler. Öğrenciler, “Spor hem sağlık hem de başarılı bir birey olmak için önemli. Çok güzel bir etkinlik oldu. Etkinlik için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında 17 Eylül Cumartesi günü saat 11.30’da Gökçay Mesirelik Alanı ve çevresinde doğayı koruma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla atık ve çevreye zarar verebilecek maddelerin toplama etkinliği gerçekleştirilecek.
 
Aynı gün saat 16.00’da Meydan AVM’de Aerobik-Step, Pilates Taekwondo hareketleri gösterileri sergilenecek. 18 Eylül Pazar günü saat 17.00’da da Belediye binası önünden başlayarak Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği gerçekleştirilecek. Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca sokak basketbolu, ayak tenisi, badminton, minyatür kalelerde penaltı atışları, masa tenisi, halat çekme yarışı gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra engelli bireyler yönelik de etkinlikler yapılacak. Etkinlikler 22 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak olan bisiklet turuyla sona erecek.

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °