Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Avrupa’da birileri festival yapıyor, gümbür gümbür milyonları ağırlıyor!!

Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, 2’nci Gül Hasat Festivali’nde biraz sitemkar konuştu.

ISPARTA 30.05.2016 05:43:00 0
Avrupa’da birileri festival yapıyor, gümbür gümbür milyonları ağırlıyor!!
Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'inin karşılandığı Isparta’da, Gönen ilçesine bağlı Güneykent Belediyesi’nce 2’inci Gül ve Hasat Festivali düzenlendi. Festival kapsamında yerli ve yabancı turistler, sabahın erken saatlerinde bahçelerde gül topladı, bu çiçekten yaptıkları taçları taktı. Festivale Isparta Vali Yardımcısı Fatih Aksoy, Gönen İlçe Kaymakamı Coşkun Öztürk, Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO)Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
GÜL SARAYI AÇILDI
Festival Gül Sarayı’nın açılışıyla başladı.  Açılışta konuşan Güneykent Belediyesi Başkanı Fahretdin Gözgün, buranın düğünlere, konferanslara ve diğer etkinliklere evsahipliği yapacağını ifade ederek, hayırlı olmasını temenni etti. Daha sonra edilen duanın ardından Gül Sarayı’nın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.
MEHTERAN EŞLİĞİNDE KORTEJ
Gül Sarayı’nın açılışının ardından festival korteji oluşturuldu. Protokol üyelerinin başı çektiği kortej mehteran takımı eşliğinde festival konuşmalarının gerçekleştirileceği alana kadar yürüdü. Korteje atlılar da eşlik etti.
BİRÇOK ÜLKEDEN GÜL TOPLAMAYA GELİYORLAR
Burada konuşan Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, 2004 yılında belediye başkanı olmasıyla birlikte gül konusunda bazı çalışmaları ekibiyle birlikte organize ettiklerini dile getirdi. Gözgün, “Yıl 2006’ydı. Bu kürsüde şu kelimeleri sarf ettik; Güneykent’i dünyanın dört bir tarafından güllerin şehri diye, gül kenti Güneykent diye tanıtacağız diye söz vermiştik. Bugüne geldiğimizde hamdolsun Japanyo’dan, Kore’den, Singapur’dan, Malezya’dan, Avrupa’dan, Katar’dan, Azerbaycan’dan ve diğer ülkelerden gül kenti Güneykentimize gül toplamaya, güle dokunmaya, eski Gülhanelerde gül suyu çıkarmaya, modern fabrikaları gezmeye, gülün üzerinde yatmaya, gül çayını içmeye, burada aşkı sevgiyi yaşamak üzere, en güzel kokuyu peygamber kokusunu almak üzere binlerce insanı burada ağırladık. Bugün bakıyorum korteji Güneykent Meydanından aşağı mahalleye kadar uzunlukta gördük. Dün neydik, bugün ne hale geldik. Binlerce kez şükürler olsun” şeklinde konuştu.
AVRUPA’DAKİ FESTİVALLERE MİLYONLAR KATILIYOR
Alana bakarak, bu alanın yetmediğini ifade eden Başkan Gözgün, konuşmasının bu bölümünde de küçük bir sitemde bulundu. Gözgün, “Önümüzdeki yıllarda inşallah daha geniş alanlarda daha katılımlı bir şekilde yapmak istiyoruz. Ama gül festivali Isparta’nın festivalidir, halı festivali, Isparta’nın festivalidir. Isparta’da yapılmayan bu festivalin Isparta, Güneykent, İslamköy, diğer gülcü köylerimiz, beldelerimiz ve tüm resmi kurum, kuruluşlarımız hep birlikte ama dünyanın dört bir tarafından insanların bu festivale iştirak edecek şekilde bir araya getirmek üzere büyük organizasyonlar planlamalıyız. Çünkü Avrupa’da birileri festival yapıyor, o festival gümbür gümbür milyonları ağırlıyor. Biz neden yapmayacağız dedik.  Bu arzu ve bu şevkle en az imkanlarımız dahilinde bir şeyler yapacağız diye uğraşıyoruz. Sabahın erken saatlerinde kalkıyoruz, rehberlik yapıyoruz. Güle dokunmaya gelen insanlarımızı karşılayıp, hoş geldin demenin her gün heyecanını yaşıyoruz. Çok şükür bu daha da artacak. Güle sevdalı insanlar bu memlekete daha fazla gelecek” dedi.
HER KAREYİ SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIN
Son olarak vatandaşlara seslenen Gözgün, “Sizlerden tek ricam burada aldığınız her kareyi, her fotoğrafı o gülün pembesini, sosyal medya kanalıyla, dostlarınıza duyurup, önümüzdeki günlerde bu güle dokundurmak üzere gül kenti Güneykent’e beklediğimizi bizim adımıza davet etmenizi istiyorum” diye konuştu.
GİT GİDE DAHA PROFESYONEL İŞLER İCRA EDİLİYOR
Gönen Kaymakamı Coşkun Öztürk ise turizmin zor bir iş olduğunu değinerek, “Onlarca yıl sonra yaptığınız işin karşılığını alabilirsiniz. Değerli başkanımız burada çok güzel işler icra ediyor. Biz de kendisine destek olmaya çalışıyoruz. Geçen yılla bu yılı karşılaştırdığımızda farkı görebiliyorum. Git gide daha profesyonel işler icra ediliyor. Isparta’da faaliyetlerin hepsini icra edeyim deseniz sabahtan akşama kadar bitiremeyeceğiniz bu küçücük belde de bu kadar işi organize eden başta sayın başkanım ve ona yardımcı olan gül kadınlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
11 TÜCCAR ÜRETİCİLERE TELEVİZYON HEDİYE ETTİ.
Konuşmaların ardından Güneykent’te gül çiçeği alan tüccarlar, üreticilere çekilişle televizyon hediye etti. Çekilişi protokol üyeleri yaptı. Burada konuşan Gözgün, “Güneykent’te gül alan 11 tüccarımız var. Güneykent’te 900 rakımdan 1450 rakıma kadar gül bahçeleri olduğu için sezon 3 Mayıs’ta başlar, 20 Haziran’a ya da 20 Mayıs’ta başlar, 7 Temmuz’a kadar sürebilir. Yaklaşık 55 günlük gül süresi var. Birisi biterken diğeri başlar.  O yüzden fabrikalar 25 gün ve 1 ayla kısıtlı kalmamak adına Isparta’daki tüm tüccarlarımız burada gül almışlardır ve almaktadırlar.
TÜRKİYE’NİN AKDENİZ VE ISPARTA’NIN ÖDÜLLÜ BELEDİYESİYİZ
Bizim burada önemli bir konu da kadınlarımız. Türkiye’nin Akdeniz ve Isparta’nın ödüllü belediyesiyiz. Kadınlarımız atık materyallerden hediyelik eşya ürettiler. Halı dokudular, iğne oyası yaptılar, halı tasarımı yaptılar,  Osmanlıca kursuna gittiler. Bırakın onu 55 yaşındaki ablam turistle daha rahat konuşayım diye bizden İngilizce kursu istedi, İngilizce kursuna gittiler” dedi. 
Festival diğer etkinliklerin ardından akşam gerçekleştirilen konserle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °