Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Av. Güngör Çakmakçı hizmet binası görkemli törenle açıldı

Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu’nun büyük gayretleri, Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun büyük destekleriyle Isparta’da yapımı tamamlanan Av. Güngör Çakmakçı Hizmet Binası 32 ilin baro başkanının da katılı

ISPARTA 9.05.2016 06:00:00 0
Av. Güngör Çakmakçı hizmet binası görkemli törenle açıldı

Aylardır yapımının tamamlanması beklenilen Isparta Barosu Av. Güngör Çakmakçı Hizmet Binası cumartesi günü düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. Törene, Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Defterdar Nazım Kaya, İl Müftüsü Galip Akın, önceki dönem milletvekili Av. Recep Özel, STK Başkanları, Yargı camiası temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı. 

32 İLİN BARO BAŞKANI DA GELDİ

Isparta Barosu Av. Güngör Çakmakçı Hizmet Binası açılışına diğer illerden de katılım olukça yüksek oldu. Törene; Sinop Baro Başkanı Hicran Kandemir, Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, Aksaray Baro Başkanı Levent Bozkurt, Uşak Baro Başkanı Baki Kantar, Rize Baro Başkanı Yunus Çoruh, Bolu Baro Başkanı Ferit Atalay, Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, Balıkesir Baro Başkanı Yaşar Meyvacı, Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, Karabük Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, Erzurum Baro Başkan Yardımcısı Osman Akın, Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol, Amasya Baro Başkanı Ahmet Melik Derindere, Manisa Baro Başkanı Ali Aslan, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Kastamonu Baro Başkanı Mehmet Çiftçi, Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Van Baro Başkanı Burak Timur, Gaziantep Baro Başkan Yardımcısı İskender Kahraman, Batman Baro Başkanı Ahmet Selim, Kırklareli Baro Başkanı Harun Saygıner, Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, Kırıkkale Baro Başkanı Erol Çakır, Kütahya Baro Başkanı Ahmet Ata, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Muş Baro Başkanı Feridun Taş katıldı.

METİN FEYZİOĞLU’NUNDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Törenin açış konuşmasını Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu yaptı. Gökmenoğlu konuşmasında ‘’Türkiye’nin her tarafından baro başkanlarımız açılışımıza geldi. Biz Isparta Barosu Yönetim Kurulu üyeleri olarak bir araya geldik ve ahde vefa gösterisi yapmak istedik. Buradaki düşüncemiz yalnızca şükran duygularımızı iletmekti. Çünkü her şey yapılmıştı. Metin beyi aradım ve Başkanım bu binaya sizin isminizi vermek istiyorum dedim. Ve o kabul etmedi. Araya başdanışmanızı soktuk yine kabul etmedi. Yönetimden ağabeylerimi ablalarımı devreye soktuk gene kabul etmedi. Biz de emri vaki yapıp Isparta Baro Başkanlığı olarak yönetim kurulu kararı alarak Metin başkanımızı kararı internet üzerinden gönderdik. Başkanım tüm çabalara rağmen yine de çok teşekkür etti ve açılıştan bir gün önce bir istirhamda bulundu. Ben daha yola devam ediyorum, gencim. Yeniden birlik başkanlığına adaylığımı koyacağım. Onun için benim adımı koymayın. Bir büyüğünüzün ismini koyun, onu onureedin dedi. O avukat da Güngör Çakmakçı olsun. Belki Baro Başkanı olmamış ama kurucunuz. Dosyayı Denizli Barosundan zorlayarak alıp getiren ve Isparta Barosunu kuran büyüğünüzün adını verin dedi. Tabi biz bunu kıramazdık. Her ne kadar şu anda bina girişinde Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğluismi yer alıyor olsa da bugünden itibaren binamızın ismi Sayın Başkanımızın ricasıyla Güngör Çakmakçı hizmet binası olmuştur. Güngör ağabeyimin çok katkıları var. Bu binanıntuğlasından bitimine kadar çok emeği var. Hatta son temizliği yapılıyorken beraberdik. Belki de bu sayede bir itibarı iade ediyoruz bu anlamda ben Sayın Başkanım Metin Beye çok teşekkürlerimi iletiyorum’’ dedi.

SADECE 2115 TL HARCAYARAK TRİLYONLUK YERİN SAHİBİ OLDULAR

Öte yandan büyük bir aile olduklarına vurgu yapan Gökmenoğlu şöyle devam etti; ‘’Bu birlikteliği sağlamakta Isparta Barosu olarak katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Biz büyük bir aileyiz. Muş’tan Edirne’ye kadar bugün bir aradayız. Demek ki biz büyük bir aileyiz. Sevgi ve birlik her zaman her kapıyı açıyor. 

KONFERANS SALONUNA GÖREV ŞEHİDİ FATMA SEVÜK’ÜN ADI VERİLDİ

220 kişilik konferans salonunu inşaatımı 2115 TL’ye aldık. Binayı aşağıdaki kafeterya karşıladı. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Barolar birliği artı bir kazanım sağladı. Tüm maliyetlerden kurtulmuş olduk. Konferans salonuna da Fatma Sevük adını verdik. Görev şehidimizi unutamazdık. Onu yaşatmamız lazımdı. Kamu görevini yürütürken katledilmişti değerli eşi Dr. Erdoğan Sevük abimiz burada. Fatma ablamızın adını da bu salonumuza verdik. İyi eğitim çalışmalarına imza atacağımıza inanıyorum.’’


Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °