Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ATATÜRK’ün Isparta’ya Gelişi Kutlanacak

ATATÜRK’ün Isparta’ya Gelişi Kutlanacak

ISPARTA 2.03.2021 16:07:00 0
ATATÜRK’ün
Isparta’ya Gelişi
Kutlanacak
Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 91. Yıldönümü 6 Mart Cumartesi günü büyük bir coşku içerisinde kutlanacak.
 
Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Atatürk’ün Isparta’ya gelişinden bu yana tam 91 yıl geçti. Bilindiği gibi Atatürk, 6 Mart 1930 tarihinde kısa süreli de olsa ilimizi ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulunmuş ve öğle yemeğini Isparta’da yedikten sonra ilimizden ayrılmışlardı.
İŞTE KUTLAMA PROGRAMI:
Bu doğrultuda; Isparta Valiliği tarafından Atatürk’ün Isparta’ya gelişi Cumartesi günü yapılacak etkinliklerle kutlanacak.
Valilik tarafından hazırlanan kutlama programı şöyle;
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ISPARTA’YI TEŞRİFLERİNİN 91. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI ATA’ YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ
(06 Mart 2021 Cumartesi Saat 10.00): Ata’ ya Saygı Yürüyüşüne katılacak mülki, askeri, adli erkân, üniversite mensupları, siyasi parti, oda, birlik, dernek, vakıf temsilcileri ve öğrenci grupları, Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yerlerini almış olacaklardır.
Kortej aşağıdaki sıraya göre teşkil edilecektir;
1. Mehteran,
2. Bayrak ve Flamalar,
3. Tören Birliği,
4. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanlığı Yönetimi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanlığı Yönetimi,
5. Protokol,
6. Mülki, askeri, adli erkân, SDÜ ve ISUBÜ Rektörlüğü mensupları,
7. Siyasi Parti Başkanları,
8. Okulların temsilci öğrenci grupları.
ÇELENK SUNMA TÖRENİ
(06 Mart 2021 Cumartesi Saat 10.15): 1. Yürüyüş kortejinin gelerek yerlerini almasından sonra; a) Valilik, b) Türk Silahlı Kuvvetleri, c) Belediye Başkanlığınca, Atatürk Anıtı’na çelenkler sunulacaktır. 2. Çelenk sunmayı müteakiben Atatürk Anıtı önündeki meşale yakılacak, verilecek işaret ile bir dakikalık Saygı Duruşuna geçilecek ve devamında İstiklal Marşı söylenecektir. 3. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma, Belediye Başkanı Sayın Şükrü BAŞDEĞİRMEN tarafından yapılacaktır.
DİĞER ETKİNLİKLER:
Belediye Başkanlığınca Sanal Ortamda Satranç Turnuvası düzenlenecektir.
 

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °