Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Atatürk Parkı yenileniyor

Atatürk Parkı yenileniyor

ISPARTA 19.05.2017 08:08:00 0
Atatürk Parkı yenileniyor

Isparta’nın şehir merkezinde bulunan Atatürk Parkında yenileme çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar kapsamında Atatürk Parkına yeni yürüyüş ve oturma alanları ile yeşil alanlar oluşturuluyor. Atatürk Parkının yapım işlerinin tamamlanmasının ardından park Isparta Belediyesi tarafından işletilecek.

Atatürk Parkının yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, parkın boşaltılması için uzun süre uğraşıldığını söylerken, parkta işletme sorunlarının da yaşandığını kaydetti. Parkın yapımı için ihale yönteminin kullanılmadığını, böylelikle belediyenin kendi imkanlarıyla çok daha uygun fiyata yapım çalışmalarının bitirileceğini belirten Başkan Günaydın, park alanında 10 santimetre kalınlığında özel yer kaplamalarının yapıldığını söyledi. Kendisinin ilk başkanlığı döneminde 18 yıl önce yapılan yer kaplamalarının hiç bozulmadığını aktaran Günaydın, “Şu anda da parkımızın yapımını kendi ekiplerimizle dayanıklı ve kalıcı olarak yapıyoruz. İhale etseydik çok yüksek yapım bedelleri çıkardı. Park alanımızdaki havuzu koruyoruz” dedi.

Burasının belediye tarafından işletileceğini ve halka hizmet vereceğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Parkı kiraya verdiğimizde burada işletme sorunları çıkıyor. İşletmesini biz yapacağız. Park işletmeye meraklı değiliz ancak park işletmeleri özel sektör tarafından da uygun yapılmıyor. Uygun fiyatlarla halkımıza hizmet vereceğiz” şeklinde konuştu.

Belediye olarak mesai haricide çalıştıklarını anlatan Başkan Günaydın, “Parkımızı yaza doğru açacağız. Parkımızı halkımızın zevk aldığı, istirahat edebildiği bir yer haline getireceğiz. Kaliteli bir şekilde eğitimli personellerimizle burayı işleteceğiz. Ispartalımıza burayı nezih bir hale getireceğiz. Parkımızın şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °