Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Aşılamada Yeni Gruba Geçildi!

Aşılamada Yeni Gruba Geçildi!

ISPARTA 10.09.2021 18:04:00 0
Aşılamada
Yeni Gruba
Geçildi!
Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "12 yaş üstü kronik hasta olanlar için ayrıca tanımlama yaptık. 12 yaş üzeri zorunlu değil, tercihe bırakılması gerektiği kanaatindeyiz." ifadelerine yer vermişti. 12 yaş ve üzeri çocuklarda veli onayı ile Kovid-19 aşısı yapılmasına onay verilirken, bugün itibariyle 12 yaş ve üzeri için aşı randevuları sisteme tanımlandı.
 
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren Koronavirüs salgınına karşı en büyük kozumuz aşı olurken, aşılamada yeni bir aşamaya geçildi. Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada, 12 yaş ve üzeri çocuklara veli onayı ile Koronavirüs aşısı yapılmasına onay verildiği ifade edilmişti.
12 YAŞ VE ÜZERİ ÇOCUKLARIN AŞI
RANDEVULARI SİSTEME TANIMLANDI
Bu açıklamadan birkaç gün sonra 12 yaş ve üzeri Kovid-19 aşı randevuları sisteme tanımlandı. Aşı randevuları e-nabız üzerinden alınabilecek.
"TERCİHE BIRAKILMASI
GEREKTİĞİ KAATİNDEYİZ"
Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "18 yaş ve üstü üniversite öğrenciler için tanımladık. 15 yaş üstü için tercihe bıraktık. 12 yaş üstü kronik hasta olanlar için ayrıca tanımlama yaptık. 12 yaş üzeri zorunlu değil, tercihe bırakılması gerektiği kanaatindeyiz" demişti.
 
 

Anahtar Kelimeler: grubageçildi aşılamadayeni
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °