Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Arsalarımız hak ettiği bedelden alınsın

Arsalarımız hak ettiği bedelden alınsın

ISPARTA 19.04.2018 07:30:00 0
Arsalarımız hak ettiği bedelden alınsın
Gül İki Sanayi Sitesi’nin kurulması planlanan arazide arsaları bulunan vatandaşlar, projeye karşı olmadıklarını ancak arsalarının hak ettiği değerde alınmasını istediklerini belirttiler. Bölgede 5 bin 700 m2 arazisi bulunan Gülsüm Köse, “M2’yi 300 TL’den aşağı veremeyiz” derken Aliköy Muhtarı İrfan Çınar ise “Biz sanayi sitesi yapılmasına razıyız ancak her şey hakkaniyetle olsun” dedi.
 
Gül İki Sanayi Sitesi’nin kurulması planlanan Bozanönü tarafında arsaları bulunan vatandaşlar dün basın açıklaması yaptılar. Sanayi projesine karşı olmadıklarını dile getiren arazi sahipleri, arsalarının hak ettiği değerde satılmasını istediklerini söylediler.
HER ŞEY HAKKANİYETLE OLSUN
Bölgenin 1986 yılında olarak burası sanayi sitesi olarak belirlendiğini ifade eden Aliköy Muhtarı İrfan Çınar, “2 yıldır Gül Küçük Sanayi Sitesi’nde sayın Valimiz Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın öncülüğünde yaptığımız toplantılarda bir neticeye varamadık. Biz sanayi sitesi yapılmasına razıyız ancak her şey hakkaniyetle olsun” dedi.
BİZ 300 TL’DEN AŞAĞI VEREMEYİZ
Gülsüm Köse de bölgede 5 bin 700 m2 yeri olduğunu ifade ederek, “Burası atadan kalma bir yer, satmaya razı değiliz. Ama dükkan verilirler ve devlete lazımsa satabiliriz. Fakat biz dükkan istiyoruz. İlk görüşmede m2’sini 40 TL’den alalım dediler. Ancak biz 300 TL’den aşağı veremeyiz. O yüzden biz razı olmadık. Orada bize imza attırdılar. Cahil olduğum için imza attım. O yüzden mahkemelik oluyoruz. Ben kabul etmiyorum” diye konuştu.GÜLSES
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °