Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ardıçlı tıklım tıklım doldu

Ardıçlı tıklım tıklım doldu

ISPARTA 14.05.2018 07:07:00 0
Ardıçlı tıklım tıklım doldu
Isparta Belediyesi’nin düzenlediği Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivali’nin Ardıçlı ayağı bugün binlerce kişiyi çekti. Pazar gününü fırsat bilen Ispartalılar Ardıçlı’da festivalin tüm güzelliklerini yaşama fırsatı buldular. Sabah gün doğarken Ardıçlı’ya gelenler önce ellerine sepet ve poşetler alıp gül topladılar, ardından da kulelere çıkıp fotoğraf çekildiler.
Topladıkları gülleri Isparta Belediyesinin gül suyu ve gül yağı üretim tesisi olarak adlandırdığı çadırda imbiklere dolduran yerli ve yabancı katılımcılar gül suyu ve yağının nasıl elde edildiğine tanıklık ettiler.
Festival alanında uluslararası halk oyunları dans toplulukları da sık sık gösteriler düzenledi. Festivale il dışından gelen konuklar ise en çok gül taklarını sevdi. Her konuk tanesi 5 liradan satılan gül taklarını boyunlarına ve başlarına takarak gül bahçelerine gittiler. Dönüşte de festival alanında oyunlar oynadılar gönüllerince eğlendiler.
Ardıçlı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alan tren, fayton ve deve yolculuğuna ise bugün at turları da eklendi. Atlarla gül bahçelerini gezenler inanılmaz vakit geçirdiler.
Ziyaretçiler Isparta’da gül bahçesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydettiler. Isparta’nın gülüyle dünya lideri olduğunu söyleyen konuklar “Isparta Belediye Başkanına böyle bir güzelliği bizlere yaşattığı için sonsuz teşekkür ederiz. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Güllerin içinde yaşayanlar olarak böyle güzelliklerin pek farkında değildik. Bu festival sayesinde her şeyi görmüş olduk” diye konuştular.
Ardıçlı’daki gül bahçeleri içine kurulu halı tezgahları da bugün büyük ilgi gördü. Ardıçlı köyünden Uğur Yılmaz elinde bağlama ile tezgahın üzerinde türkü söyledi. Köye gelen yerli ve yabancı turistlerde halı dokumanın keyfini çıkardılar.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °