Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ara eleman değil aranan elemanlar yetişiyor

Ara eleman değil aranan elemanlar yetişiyor

ISPARTA 21.12.2018 07:17:00 0
Ara eleman değil aranan elemanlar yetişiyor
TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Ford tarafından hibe olarak verilen aracın kabul törenine katılan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu meslek liselerinin önemine dikkat çekerek, meslek liselerinin ara eleman değil aranan elemanlar yetiştirdiğini söyledi. Vali Seymenoğlu, mesleki eğitimde fiziki şartların iyileştirilmesi için gerekenlerin yapıldığını bildirdi.
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan TOBB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Ziyarette İl Genel Meclis Balkanı Ali Bolat, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı ve yönetim kurulu üyeleri ile Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafları hazır bulundu. Pürlü Otomotivin girişimleri ile Ford tarafından okula hibe edilen 0 km araç teslimi ile başlayan ziyarette, Vali Ömer Seymenoğlu okul idaresi ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Vali Seymenoğlu öğrencilerle de sohbet ederek taleplerini dinledi. Okulun yurt sorunu ile ilgili konuşan Vali Seymenoğlu, ilçe ve köylerde yaşayan öğrencilerin konaklama noktasında hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarını, bu noktada Süleyman Demirel Eğitim kompleksinde bulunan öğrenci yurtlarının öğrencilerin konaklaması için kontenjan ölçüsünde değerlendirileceğini söyledi. 
İSTİHDAMIN ADRESİ MESLEK LİSELERİ
Meslek Liselerindeki sorunların ele alındığı görüşmede, okulda bulunan bölümler olan itfaiye, motor-gövde –boya, kimya ve elektrik elektronik bölümleri hakkında Isparta Valisi Seymenoğlu’na sunum yapıldı. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu okulda bulunan bölümlerin ara eleman sıkıntısına merhem olacağını belirtti. Hükümet politikası olarak meslek liselerine ağırlık verildiğini ve artık belediyelerdeki itfaiye müdürlüklerine, itfaiye bölümü mezunu, eğitimini almış bireylerin yüksek maaşla istihdam edildiğini söyledi. Vali Seymenoğlu, motor-gövde-boya bölümünde eğitim gören öğrencilerin otomobil servislerinde aranan eleman haline geldiğini ve bu bölümden mezun olan öğrencilerin ustalık belgesi aldığını, kimya bölümünün Isparta için önemli bir bölüm olduğunu, Isparta’da yetişen başta gül olmak üzere aromatik bitkilerin kozmetik sektöründe kullanımı noktasında okulda yetişen öğrencilere ihtiyaç olduğunu ve elektrik-elektronik bölümünün de istihdam açısından önem arz ettiğini belirtti.
VALİ SEYMENOĞLU’NDAN ATÖLYE MÜJDESİ
Okul idaresi ve öğretmenlerin isteklerini dinleyen Vali Seymenoğlu okulun fiziki altyapısı ve imkanları ile modern bir okul olduğu belirtti. Meslek okullarındaki fiziki şartların önemine değinen Vali Ömer Seymenoğlu okulun yapılışı ve süreç hakkında İl Meclis Başkanı Ali Bolat ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım’dan bilgi aldı. Okul idaresi ve öğretmenler okulun en büyük eksiğinin atölye binası olduğunu ve iklimlendirme-soğutma bölümünün bölgemizde ihtiyaç olan bir bölüm olduğu söyleyerek bölümün açılması için destek istediler. Vali Ömer Seymenoğlu okulun atölye binası ihalesinin en kısa sürede yapılarak temelinin atılacağının sözünü verdi.
ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU OLMAYACAK
İklimlendirme ve soğutma bölümünün açılması içinde il istihdam kurulunda konun ele alınacağının müjdesini verdi. Konu hakkında söz alan Pürlü Otomotiv sahibi Veli Pürlü atölyenin yapılması ile birlikte Fiat tarafından iki atölye sınıfın yapılacağını, Arçelik Beko Servis sahibi Şükrü Culus’ta iklimlendirme ve soğutma bölümünün açılması ve atölyenin yapılmasıyla birlikte 2 adet sınıfında Arçelik tarafından yapılacağının taahhüdünü verdiler. Vali Ömer Seymenoğlu, çevre ilçe ve köylerde yaşayan ve bu okulda eğitim görmek isteyen öğrencilerin konaklama noktasında hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi. Yurt ihtiyacı hususunda Süleyman Demirel Eğitim kompleksinde ki mevcut öğrenci yurtlarının öğrencilerin konaklaması için değerlendirileceğini söyledi.
ÖĞRENCİLER YAPTIKLARI SABUNLARDAN HEDİYE ETTİLER
İlk olarak elektrik-elektronik sınıfını gezen Vali Seymenoğlu bölüm öğretmenlerinden bilgi aldı. Daha sonra Kimya laboratuarını ziyaret eden Vali Seymenoğlu’na kimya bölümü öğretmenleri yaptıkları çalışmaları anlattı. Okulda sabun ürettiklerini belirten kimya bölümü öğretmenleri, bu sabunların başta sedef hastalığı olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyerek, okulda öğrenciler tarafından üretilen sabunlardan hediye ettiler.
KARA HAVACILIK ELEMANLARI BURADAN YETİŞECEK
İtfaiye atölye sınıfını ziyaret eden Vali Seymenoğlu son olarak motor-gövde-boya atölyesini gezdi. Motor-gövde-boya bölümü öğretmenleri Vali Seymenoğlu’na sunum yaptılar. Öğrencilerinde hazır bulunduğu atölye sınıfında Pürlü Otomotiv ve Toyota tarafından okula hediye edilen sıfır motorları inceleyen Vali Seymenoğlu öğretmenlerden bilgi aldı.
Ziyarette Vali Seymenoğlu’na eşlik eden Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, “okulumuz açılmadan önce Isparta’da açılacak kara havacılık okulunda ihtiyaç olacak teknik elemanların okulumuzda yetiştirileceğini söylemiştik. Bugün hayalimizin gerçek olduğunu görüyor ve mutlu oluyoruz” dedi. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler: yetişiyor elemanlar aranan değil eleman
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °