Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

“Ar-Ge Proje Pazarı” Başladı

“Ar-Ge Proje Pazarı” Başladı

ISPARTA 15.05.2018 08:22:00 0
“Ar-Ge Proje Pazarı” Başladı

Isparta ve içinde bulunduğu TR61 bölgesinin inovatif ve teknolojik imajını güçlendirecek, girişimcilik ekosisteminin altyapısını, niteliğini ve işbirliğini arttıracak faaliyetleri kazanması için Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi ev sahipliğinde düzenlenen “Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması” başladı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılışta bir konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi, TÜBİTAK öğrenci projelerinde hep üst sıralarda yer alan SDÜ’nün bu yönde çalışmalarını güçlendirerek Teknokent ile öğrenci arasında köprü kurmayı amaçladığını söyledi.

 

Buna bağlı olarak da girişimci adaylarının girişimlerinin doğru bir yol haritası ile yönetilebilmesi hedefiyle Ön Kuluçka Merkezinin açılacağını sözlerine ekleyen Terzi, erken aşama girişimcilik ekosisteminin bir parçası olan “Proje Pazarı” projelerinin “Ön Kuluçka Merkezi”nin ilk misafirleri olduğunu ifade etti. Merkezin sağlayacağı imkanlar hakkında bilgiler veren Terzi, teknogirişim sermaye desteğine herkesin başvuruda bulunmasına imkan sağlayacaklarını ifade ederek “İlimiz ve ülkemiz için yüksek teknolojili ürün geliştirme sürecine katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize” dedi.

 

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı bünyesinde yürütülen Ideanest Program Yöneticisi Kaan Aksay da “Bir Teknoloji Üreten Türkiye Öyküsü” konulu sunumunda, 1991 yılında kamu- özel sektör işbirliği ile Türkiye’de özel sektörün teknoloji ve inovasyon faaliyetlerinin desteklenerek teknolojinin gerçek dünya ile buluşturulması amacı ile kurulan tek organizasyon olan vakıf hakkında bilgiler verdi.

 

Projelerin kaynaklara ulaşma noktasında büyük destek sağlayan “ideanest.com”a değinen Aksay, projeler için 60 gün süren bir kaynak oluşturma kampanyası başlattıklarını; bu süreç içerisinde de reklam ve metinsel olarak her türlü desteği sağladıklarını aktardı. Üretmekten ziyade pazarlama konusuna da eğilinmesi gerektiğini vurgulayan Aksay, girişimciliği kendi cümleleri ile şu şekilde ifade etti: “Bana göre girişimci üç türlüdür. Birincisi “iç girişimci” yani öncelikle bulunulan yerde girişimci olmak, bir şeyler yapmaya çalışmak. İkincisi “sosyal girişimci” STK’lar için girişimlerde bulunmak, sosyal projeler içinde yer almak. Bunları içselleştirirseniz, hazmederseniz sonrasında kendi şirketinizi kurabilirsiniz. Bu da “girişimci” olmaktır.” 

 

Daha sonra yeni projelerin ortaya çıkması ve çıktılarının yüksek katma değere dönüştürülmesi, bölgede girişimcilik temelli istihdamın arttırılması amacıyla oluşturulan Ön Kuluçka Merkezinin açılışına geçildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi olarak girişimcilik ekosistemini oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, “Buradaki esas, dönüşüm ekosisteminin oluşması. 90 bin öğrencisi olan üniversite bölgeye hizmet etmez ise bölgeye yatırım da sağlanamaz. Bu ekosistemin ilk adımını atıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi de “Girişimciler bazen bireysel bazen de gruplar halinde çalışmalar yapıyorlar. Bizler de burayı bu çalışmalar için uygun etkileşim alanı olarak tasarladık. Burada 25 girişimci adayını misafir edeceğiz ve onlara çeşitli eğitimler vereceğiz. Girişimcilerimiz de burayı istedikleri zaman kullanabilecekler.” diyerek Ön Kuluçka Merkezi hakkında bilgi verdi.

Açılışın akabinde SDÜ Atatürk Spor Salonunda proje stantlarını gezen ve öğrencilerden projelere dair bilgiler edinen Rektörümüz Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, öğrencilere teşekkür ederek başarılar diledi.


Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °