Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Apart ve yurt yatırımları doyum noktasına ulaştı

Apart ve yurt yatırımları doyum noktasına ulaştı

ISPARTA 21.04.2018 05:30:00 0
Apart ve yurt yatırımları doyum noktasına ulaştı
Isparta Yurtlar ve Apartlar Derneği (IYAD) Başkanı Cahit Şahin, Isparta’da özellikle apart sektörünün doyum noktasına ulaştığını belirterek, bu alanda yeni yatırımcıların beklemesi gerektiğini vurguladı. Şahin, “Gereğinden fazla apart ve yurt yapılması hem esnafı hem de öğrencileri üzer” dedi.
Isparta’da apart ve yurt işletmecilerinin bir araya gelerek açtığı Isparta Yurtlar ve Apartlar Derneği(IYAD) yılbaşı itibariyle faaliyetlerine başlamıştı. Dernek, dün de Pirimehmet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Özbalcı Pasajı’nda hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. IYAD Başkanı Cahit Şahin, Isparta’daki apart ve yurt sektörünü Gülses muhabirine değerlendirdi.
ÖĞRENCİLERİMİZİN SORUNLARINI KISA SÜREDE ÇÖZME AMACINDAYIZ
Isparta’nın öğrenci şehri olduğunu dile getiren IYAD Başkanı Cahit Şahin, “Isparta’da artık apart yatırım kapasitesi doldu ve taştı. Herkes ticari olarak düşündüğünden gerektiğinden fazla apart yapıldığı kanısındayım. Yurtlarla ilgili ise KYK’ların inşa edilmesinden dolayı yurt işletmecilerinin bazı sıkıntıları oldu. Yurtların ruhsatlı çalışmaları ve Milli Eğitim’e bağlı olmaları yönünde üyelerimizi uyarıyoruz. Isparta Valiliği, SDÜ, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işletmelerimizin aralarında köprü olarak öğrencilerimizin sorunlarını kısa sürede çözme amacındayız” dedi.
KYK YURTLARININ AÇILMASI APARTLARDA BOŞLUK OLUŞTURDU
KYK’ yurtlarının inşa edilmesinin ardından aparttaki öğrencilerin bu yurtlara yöneldiğini belirten Şahin, “Bu durum apartlarda bu sene bir boşluk oluşturdu. Makul olmayan fiyatların da apart tercihi noktasında olumsuz etkilediğini düşünüyorum” dedi.
VALİLİĞİMİZ GÖREV VERİRSE DEVREYE GİRERİZ
Isparta’daki KYK yurtları sayısının da yeterli olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi: “KYK’ların şehir merkezine uzak olması özel yurtların da tercih sebebi oluyor. Şuanda Isparta’da öğrencinin barınma sorununu görmüyorum. Denetimler sayesinde Isparta’da kaçak yurt olayı bitti. Ama kaçak apart olayı hem asayiş noktasında hem de kimliği belirsiz kişilerin kalma noktasında sıkıntı oluşturuyor. Bu konuda valiliğimiz bize bir görev verirse apartlarla ilgili de devreye gireriz. Yönetmeliğe göre artık 10 öğrenciye kadar olan apartlar Milli Eğitim ruhsatı almak zorunda. Cezalar çok caydırıcı.
ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI DA ÇÖZMEYİ AMAÇLIYORUZ
Amaçlarımızdan birisi işletmecilerimizin haklarını gözetmek ve sorunlarını çözmek kadar öğrencilerin sorunlarına da kısa vadede çözümler üretmektir. Örneğin öğrenci geliyor bana vaat edilen yemek verilmiyor, fahiş fiyat isteniyor diyor. Biz de işletmeciyi arıyoruz. Dernek binamıza işletmeciyi davet ederek, sorunu çözmeyi amaçlıyoruz.”
BU SENE ÇOK KAPATILAN ÇOK APART VE YURT OLUR
Son olarak apart ve yurt sektörüne girecek olan yeni girişimcilere tavsiyede bulunan IYAD Başkanı Cahit Şahin, “”Şu etapta Isparta’da apart sayısının yeterli olduğunu düşünüyorum. Artık bekleme olmalı. Çünkü doyum noktasındadır. Gereğinden fazla apart ve yurt yapılması hem esnafı hem de öğrencileri üzer. Yurt yapımı da doyuma ulaştı. Bu alanda da bir bekleme olması lazım. Geçen yıl 7 bin öğrenci gelmedi. KYK yurtlarının açılması sektörde bir çalkantı yarattı. Bu sene çok kapatılan çok apart ve yurt olur. O yüzden Valilik ve Milli Eğitim tarafından otokontrol sistemi oluşturulmalı. Biz de bu konuda köprü vazifesi görmek istiyoruz. Milli Eğitim yönetmeliği var, bir de alacak verecek kanunu var. Öğrenci milli eğitim yönetmeliğine göre çıkma hakkını kullanmak istiyorum diyor, fakat işletmecisi alacak verecek kanununa göre aldığım senetle ilgili ticaretimi sürdürmem gerekiyor diyor. Burada bir çelişki var. Biz bu konuda köprü vazifesi görmek istiyoruz” diye konuştu.
BİNAMIZ HAYIRLI OLSUN
Öte yandan Dernek Başkanı Cahi Şahin, yeni hizmet binasının Isparta’ya hayırlı olmasını temenni etti.

İŞTE DERNEK YÖNETİMİ
Başkan Cahit Şahin İmperial Yurdu, Gökhan Tanyeri Tanyeri Öğrenci Yurdu, İbrahim Karaaslan Açelya Öğrenci Yurdu, Mevlüt Gültekin Gülkent Öğrenci Yurdu, Serkan Acar İlke Öğrenci Yurdu.GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °