Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

'Amerika ve İsrail’i siz devlet mi sanıyorsunuz?'

'Amerika ve İsrail’i siz devlet mi sanıyorsunuz?'

ISPARTA 17.05.2018 07:06:00 0
Isparta Belediyesi’nce İsral’in yaptığı katliama tepki göstermek amacıyla Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrası konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Amerika ve İsrail’i siz devlet mi sanıyorsunuz? İstediği kadar silahı, gücü olsun, istediği kadar dünyanın karakolu, jandarması benim desin, bunlar devlet değil, insan değil” dedi.
 
Isparta Belediyesi tarafından Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi. Belediye önünden başlayan yürüyüşe belediye personeli ve işçileri ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bazı STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
14 MAYIS’TA FİLİSTİN’DE BİR VAHŞET YAŞANDI
Belediye önünden başlayan yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında son buldu. Burada Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konuşma yaptı. 14 Mayıs’ta Filistin’de bir vahşet yaşandığını belirten Başkan Günaydın, şunları söyledi: “70 yıl önce Filistinlileri yurtlarından kovmak istediler. 70 yıldan bu yana sayısı belli olmayan öz vatanları içerisinde şehit ederek, katliam yaparak devam ettiler. 1948 yılında bir karış topraklarına yerleştiler. Arkasına bir terör babasını alarak, Filistinlilerimizi, Müslüman kardeşlerimize hiç durmadan kıyım yapıldı. 1948 yılından bu yana Filistin’in tamamına yakınını aldılar. Halen kana doymuyorlar. Amerika ve İsrail’i siz devlet mi sanıyorsunuz? Onlar millet de değiller, devlet de değiller. İstediği kadar silahı, gücü olsun, istediği kadar dünyanın karakolu, jandarması benim desin, bunlar devlet değil, insan değil.

PETROL UĞRUNA BU DEVLETLERİ PARÇALIYOR
Amerika, Afganistan’ı, Irak’ı mahvetti. Arkasından zulümler hiç durmadı Kerkük, Suriye’de büyük zulümler yaptı. 13-14 bin kilometre uzaktan geliyor, bir petrol uğruna bu devletleri parçalıyor. Oraları karıştırdı, karıştırdıktan sonra birbirine düşman etti. Halen devam ediyor. Bombalar patlıyor yüzlerce kişi ölüyor.
PETROL NEREDEYSE ORALARI YAKIP, GÖÇÜRMEYE ALIŞMIŞ
Japonya zengin değil mi? Petrolle mi zengin oldu? Aklını çalıştır, ekonomini düzelt. Hatta petrol olmayan ülkeler şimdi daha zengin. Petrol çıkan ülkeler fakirdir. Ama bunu anlayacak adam yok ki. Alışmış bombalamaya, petrol neredeyse oraları yakıp, göçürmeye alışmış. Yalnız bunu düşünüyorlar. Onun için bunlar devlet değiller.

BELKİ BUNU BENİM TORUNLARIM BİLE GÖREBİLECEK
Bir gün Türk milleti, Osmanlı’da Selçuklu’da olduğu gibi yine dünyayı saracak, beyefendisi olacak. Buna biz başladık. Belki bunu benim torunlarım bile görebilecek.
dünyanın islam alemine ihtiyacı var
Suriye’ye Zeytin Dalı Harekatı yaptık. O zavallı Suriyelileri hem vatanımıza aldık, onlara baktık, yedirdik, içirdik, misafirperverlik yaptık. Şimdi orada FETÖ’nün, PDY’nin arkasına saklandığı bir Amerika var. Hakkı olmayan yerde PKK ve PDY’nin arkasına saklanarak güya savaş yapıyor. Neresi bunun devlet? Türk askeri 5 bin PKK ve PYD’liyi yerle bir etti. Kazdıkalrı tünelleri onların mezarı yaptı. Hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin ürettiği tanklarla, tüfeklerle, insansız hava araçlarıyla bunları yaptı. Türk askeri ne Suriye’de ne de Afrin’de bir tane sivil vatandaşı öldürmeden konuyu ele aldı. Sonra Suriye halkına buyrun memleketinize gelin denildi. Orada petrol var mı? Petrol yok. Bunu Amerika ile karşılaştırmak için söylüyorum. Amerika petrol olan yere geliyor, savaşıyor. İşte Türk milleti budur. Dünyanın Türk milletine ve Türk devletlerine ihtiyacı var. Dünyanın İslam alemine ihtiyacı var.”GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °