Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Aman Dikkat! Risk Haritasında 1 Haftada 14 İl Daha Kızardı! Isparta’da Vaka Sayıları Artıyor!

Aman Dikkat! Risk Haritasında 1 Haftada 14 İl Daha Kızardı! Isparta’da Vaka Sayıları Artıyor!

ISPARTA 24.03.2021 06:55:00 0
Aman Dikkat! 
Risk Haritasında 1 Haftada 14 İl Daha Kızardı! 
Isparta’da
Vaka Sayıları
Artıyor!
‘Kırmızı’ (çok yüksek riskli) il sayısı bir haftada 25’ten 39’a çıktı. Türkiye’de tek ‘mavi’ (düşük riskli) il Şırnak kaldı. Bilim Kurulu uyarıyor: Her il kendi önlemini alsın, yoksa yine kapanırız.
 
BAZI İLLERDE GERİLEME
Tabloya göre bazı illerde olumlu gelişme görüldü. Önceki hafta Mersin 100 binde 96 vaka görülürken, bu hafta 81’e geriledi. Adana 63’ten yüz binde 61’e, Burdur 86’dan 72’ye geriledi. 
RİSK GİDEREK BÜYÜYOR!
HARİTA KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ...
Pandeminin en zorlu dönemlerinden birini yaşıyoruz. Şu anda 3. dalgaya dönülüyor. İller tedbirlerini artırmalı. Yerel önlemler daha ön planda olmalı. Toplu kısıtlamalar yapmak çok zor. O nedenle yerel karar vericilerin iller bazında ciddi önlemler almaları gerekiyor. Aksi halde toplu kısıtlamalar yine hayatımıza girer.
KIRMIZI İLLER TEDBİRLERİ SIKILAŞTIRMALI,
TURUNCU VE SARI İLLER TEDBİR UYGULAMALI
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, Koronavirüste tehlikeye dikkat çekerek; “Hangi il hangi renkteyse, Bakanlığın belirlediği tedbirleri alması gerekiyor. Mutant virüs çok hızlı yayılıyor. Örneğin cumartesi-pazar sokağa çıkma yasağı, restoranlarda alınacak tedbirler, cenaze törenleri gibi tedbirler, kırmızı olan il bazında devreye girmeli. İller bu konuda muktedir. Sonuçta yetkileri var ve diyebilirler ki ‘Ben şu renkteyim şu tedbirleri alıyorum.’ Bu çok önemli” dedi.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °