Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Alışverişe binlerce lira ödeyen vatandaş poşete; Para Vermek İstemiyor!

Alışverişe binlerce lira ödeyen vatandaş poşete; Para Vermek İstemiyor!

ISPARTA 19.07.2019 11:09:00 0
Alışverişe binlerce lira ödeyen vatandaş poşete; 
Para 
Vermek 
İstemiyor!
1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yapılan alışverişlerde ayrıca her poşet karşılığı 25 kuruş veya 50 kuruş ödenmesi kararına vatandaşların çoğu tepki gösteriyor. Poşet parası ödemek istemeyen vatandaşlar poşet veya torbalarını evlerinden getiriyor.
 
POŞETİN PARALI OLMASINDA
GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR
Özellikle, marketlerde ve mağazalarda 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yapılacak alışverişlerde 25 kuruş veya 50 kuruş gibi poşet parası ödeneceği kararı birçok vatandaşın tepkisine neden olurken bazıları da çevre kirlenmesinin önüne geçilmesi açısından böyle bir kararın alındığını belirtiyorlar.
“AYRICA POŞET
PARASI ALINMASIN”
Söz konusu yasakla eski yıllara dönüldüğünü vurgulayan vatandaşlar; “Biz alışveriş yaptığımız yerlerde malzemelerimizi elimizde mi taşıyacağız, kucağımızda mı tutacağız, tabiî ki poşetlere koyacağız derken, bazı vatandaşlar da, eski yıllarda olduğu gibi kullandıkları Pazar çantaları ve filelerini tekrar gün yüzüne çıkararak kullandıklarını ifade ediyorlar. Yani, vatandaşın ortak düşüncesi poşet parasının ayrıca ödenmemesi yönünde.  
“HEM PARA VERİYORUZ HEM
AVM’NİN REKLAMINI YAPIYORUZ”
Bazı vatandaşlar ise, poşetten para alınmasından dolayı alışveriş yaptıkları mağaza veya AVM’den para verip satın aldıkları poşetlerde oranın reklamının bulunduğunu belirterek; “Parasını ödediğimiz halde, aldığımız poşetlerin üzerinde ilgili mağaza veya AVM’nin tanıtımı olduğu için bir de alışveriş yaptığımız yerin bedavaya reklamını yapıyoruz” dediler.
 
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °