Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ali Haydar Öner döneminde uygulanmıştı: Bariyer Uygulaması Geri mi Geliyor?

Ali Haydar Öner döneminde uygulanmıştı: Bariyer Uygulaması Geri mi Geliyor?

ISPARTA 1.12.2019 15:20:00 0
Ali Haydar Öner döneminde uygulanmıştı: 
Bariyer 
Uygulaması 
Geri mi 
Geliyor?
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehir trafiğini belli bir standarda kavuşturmak için caddelerden yayaların karşı karşıya geçişlerini belli noktalara kanalize edeceklerini açıkladı.
 
Isparta’da yaklaşık 8 yıl önce şehir trafiğindeki yaya geçişlerinin kontrol altına alınabilmesi adına ‘Bariyer’ uygulaması yapılmıştı. Ancak, söz konusu uygulama yaklaşık 3 ay sürmüş ve kaldırılmıştı.
BARİYER, DÖNEMİN VALİSİ ALİ
HAYDAR ÖNER DÖNEMİNDE UYGULANDI
Dönemin Valisi Ali Haydar Öner’in talimatlarıyla ve o dönemde belediye meclisinin de destek verdiği karar çerçevesinde Mimar Sinan Caddesinin iki tarafına bariyerler konulmuş ve sadece belli noktalardan karşıdan karşıya geçiş için ‘kapı’ niteliğinde aralık bırakılmıştı. Vatandaşlar da bu bariyer aralarından karşıdan karşıya geçebilme imkanı bulmuştu.
BAŞDEĞİRMEN; “ŞEHİR TRAFİĞİNİ
RAHATLATMAKTA KARARLIYIZ”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehir trafiğinin gerçekten insanlar için sıkıntı oluşturduğunu ve bunu rahatlatmakta kararlı olduklarını belirterek, bu konuda başta kavşaklardaki orta refüjlerin kaldırılması olmak üzere ciddi önemler almaya başladıklarını söyledi. Başkan Başdeğirmen; “Tabi şehrin trafiğini rahatlatma adına aldığımız kararlar sadece araçlar için olmayacak. Yayalar için de bir takım önlemler alacağız. İnsanlar istedikleri yerden caddeyi karşıdan karşıya geçiyorlar. Bu da trafiği olumsuz etkiliyor. Örneğin ben Mimar Sinan Caddesinde aracımla ilerlerken Kaymakkapı Meydanına gelinceye kadar en az 3 – 4 defa yayalara yol vermek için durmak zorunda kalıyorum. Şehrimizde Mimar Sinan Caddesi Kaymakkapı meydanı bu durumun en çok yaşandığı yerler olarak dikkat çekiyor.
“VATANDAŞLAR GEÇECEKLERİ YERİ BİLECEK”
Bu konuda da düzenlemeye gideceğiz. Şehrimizin işlek caddelerinde kontrollü yaya geçitleri yapılacak. Bilindiği gibi bu daha önce uygulanmıştı. Böylece hem vatandaşlar caddelerde karşıdan karşıya geçecekleri yeri bilecek hem de araç trafiği rahatlayacak” dedi.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °