Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Albay Cömert o geceyi anlattı: Gerekirse Çatışırım

Albay Cömert o geceyi anlattı: Gerekirse Çatışırım

ISPARTA 25.12.2016 12:23:00 0
Albay Cömert o geceyi anlattı: Gerekirse Çatışırım
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz darbe girişiminin içerisinde yer alan 21 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye tanık beyanları da girdi. 15 Temmuz gecesi darbecilerle birlikte hareket etmeyen ve sözde sıkıyönetim direktiflerine uymayan Albay İsmail Cömert, o gece yaşananları şöyle anlattı: "Televizyondaki görüntüleri izleyince Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli Jandarma Albay Hakan Saraç'ı aradım ve ne olduğunu sordum. O da bana, Fethullahçıların darbe yaptığını, karargaha giremediklerini söyledi. Bu esnada İl Jandarma Komutanlığı Harekat Merkezi'nden harekat yıldırım mesajı ile tüm yurtta sıkıyönetim ilan edildiğine ilişkin emirlerin geldiği bildirildi."

GEREKİRSE ÇATIŞIRIM DEDİM

"Tugay Komutanı Mustafa Kurutmaz'ı arayarak Fethullahçıların darbe yaptığını, sıkıyönetim ilan edildiğini söyledim. Ancak Kurutmaz hiçbir şey söylemeyince şaşırdım. Daha sonra faaliyet izleme merkezine geçtim. Mustafa Kurutmaz'ın masasında sözde sıkıyönetim direktifini görünce orada bulunan 7-8 rütbeli personelin önünde emri tanımadığımı, gelen sözde emirleri hiçbir şekilde dinleyip uygulamayacağımı belirterek, 'uygulayacaksanız gerekirse çatışırım' dedim."

DESTEK MAHİYETİNDE GÖNDERECEKLERDİ

"Polis evine giderek Vali Bey ile alınması gereken tedbirleri görüştük. Vali Bey'in 'tümen 40 otobüs hazırlıyor' sözü üzerine şüphelenerek Tuğgeneral Kurutmaz'ı aradım ve tümenin niçin 40 otobüs aradığını sordum. Kurutmaz da bunun üzerine 'Harbiyelileri Ankara'ya yollamamız lazım' dedi. Silahsız askeri öğrencileri Ankara'ya göndermesinin destek mahiyetinde olduğunu hemen anlayıp hiçbir şey söylemeden telefonu kapattım."

UÇAK GELİRSE ATEŞ AÇACAĞIZ

"Vali Beyin, 'kargo uçağı geliyor, gelirse ateş açacağız' demesi üzerine havaalanına kamyon, dozer vs. konulması halinde uçakların piste inemeyeceğini söyledim. Ayrıca Isparta-Eğirdir yolunun da kapatılması gerektiğini bildirdim. Bir süre sonra Mustafa Kurutmaz askeri hattan arayarak harbiyelilerin havaalanına gideceğini, yolu açmaları gerektiğini söyleyince kendisine yolu açmayacaklarını, yolda en az 10 bin vatandaşın olduğunu, gelinirse polisin de ateş açacaklarını söyledim."

Genelkurmay Başkanı öldürüldü!

Astsubay Erman Aydemir'in ifadesi de iddianamede yer aldı. Olayları televizyondan takip ettiklerini belirten Aydemir, “Bu sorada Tabur Komutanı Yarbay Nurhan Baran telefonla arayarak 'birlikleri içtimaya al, yoklamamızı alın' dedi. Ben de bu sırada Başbakanın yapılanların askeri bir kalkışma olduğuna ilişkin açıklamasını dinliyordum. Nurhan Yarbaya 'komutanım biz ne yapıyoruz, neden içtima alıyoruz' şeklinde sinirlice sordum. Nurhan Yarbayın ne yapmak istediğini anlamaya çalıştım, emrinden şüphelendim. O da bana 'Erman sen beni dinle, ben ne emir veriyorsam onu yap. Haberiniz yok Genelkurmay Başkanı da öldürüldü' diyerek telefonu kapattı” dedi.
kaynak: yenisafak.com

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °