Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Aksu Karağı Köyü Ayaklandı. Köy Meydanına Pankartlarla Geldiler; Mermer Ocağı İstemiyoruz!

Aksu Karağı Köyü Ayaklandı. Köy Meydanına Pankartlarla Geldiler; Mermer Ocağı İstemiyoruz!

ISPARTA 11.07.2021 08:40:00 0
Aksu Karağı Köyü Ayaklandı. Köy Meydanına Pankartlarla Geldiler;   
Mermer 
Ocağı
İstemiyoruz!
Isparta’nın Aksu İlçesine bağlı Karağı Köyünde bir şirket tarafından yapılmak istenen Mermer Ocağına tepki gösteren köylüler ayaklandı. Ellerinde pankartlarla köy meydanına gelen köylüler, şirket yetkililerine köylerinde mermer ocağı istemediklerini ilettiler.
 
AKSU’DA KÖYLÜLERDEN
MERMER OCAĞI İSYANI
Köylerine yapılacak mermer ocağına tepki gösteren köylüler basın açıklaması gerçekleştirdi. Isparta’nın Aksu İlçesine bağlı Karağı Köyünde özel bir mermer şirketinin mermer rezervi çıkartmak için sondaj yapması köylüleri ayaklandırdı. Duruma tepki gösteren Karağı köylüleri doğalarının ve sularının kirleneceğini belirterek mermer ocağını yaptırmamak için sonuna kadar direneceklerini söylediler. Köy Muhtarı Ramazan Kahraman, köylüleri meydanda toplayarak konu hakkında açıklamalarda bulundu.
İŞTE O AÇIKLAMA VE DİLEKÇE
Köylerine Mermer Ocağı açılmasını istemeyen Karağı Köyü adına; Köy Muhtarı Ramazan Kahraman, Karağı Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Ramazan Kahraman, Karağı Köyü Sosyal Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Korkmaz ile Köy Muhtarlığı Azaları tarafından hazırlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzleme ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne (Ankara) verilen dilekçe ve yapılan toplantıdan görüntüler;







 
 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °