Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Aksu İlçesinde Çilekleri Toprakla Buluşturan; O Proje Meyvelerini Verdi

Aksu İlçesinde Çilekleri Toprakla Buluşturan; O Proje Meyvelerini Verdi

ISPARTA 7.07.2020 07:46:00 0
Aksu İlçesinde Çilekleri Toprakla Buluşturan; 
O Proje 
Meyvelerini 
Verdi
Isparta'nın Aksu ilçesinde geçtiğimiz Mayıs ayında 40 vatandaşa yüzde 50 hibeli olarak dağıtılan 340 bin çilek fidesi dikilmesinin ardından meyve vermeye başladı. Belediye Başkanı Veli Kahraman; “Bu proje, ilçemizde toplumsal kalkınmanın yanı sıra kadınlarımızın istihdamına da katkı sağlamaktadır” dedi.
 
ISPARTA'NIN AKSU İLÇESİNDE
ÇİLEK ÜRETİM HAMLESİ DEVAM EDİYOR
Bilindiği gibi geçtiğimiz Mayıs ayında, Isparta'nın Aksu ilçesinde 40 vatandaşla yüzde 50 hibeli olarak 340 bin çilek fidesi dağıtıldı ve bu proje ile ilçeyi çilek vadisi haline getirmek amaçlandı.
AKSU’DA 340 BİN FİDE
TOPRAKLA BULUŞTU
Koronavirüs ile mücadele tüm hızıyla sürerken istihdamı artırmak, vatandaşlara yeni iş ve gelir sahası açmak için de birçok proje hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Aksu ilçesinde 40 vatandaşa 340 bin adet çilek fidesi yüzde 50'si hibeli olarak dağıtıldı. Fidelerin finansmanı, Isparta Valiliği, Aksu Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresi kaynaklarından karşılandı. Dağıtımı yapılan fidelerle birlikte ilçede çilek üretimi 110 dekardan 170 dekara çıkacak.
ÇİLEKÇİLİK PROJESİ
MEYVELERİNİ VERDİ
Isparta Aksu İlçemizde hayata geçirilen yayla çilekçiliği projesi meyvelerini verdi.
KAHRAMAN; “BU PROJE İLÇEMİZDE HEM
KALKINMA HEM İSTİHDAM SAĞLIYOR”
Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman, zirai kalkınma projelerinden biri olan yayla çilekçiliğinin ilçeye katkı sağlamaya başlamasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek; “Son yıllarda tarımın önemi tüm ülkemizde olduğu gibi İlçemizde de artmaya devam etmektedir. Toplumsal kalkınmanın yanı sıra Kadınlarımızın istihdamına da katkı sağlayan bu denli projeler ilerleyen günler de devam edecektir. Bereketli olması dileğiyle” dedi.

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °