Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Akçil’den Kadir Gecesi mesajı Bu gece, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir

Akçil’den Kadir Gecesi mesajı Bu gece, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir

ISPARTA 31.05.2019 07:38:00 0
Akçil’den Kadir Gecesi mesajı
Bu gece, dua ve tövbelerin
kabul edildiği bir gecedir
HABER: Yunus ÖZLER
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, bu gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Akçil mesajında; “Kadir Gecesi, Kur'an'ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının ardına kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Bu gece; yaradılış bilgisinin ders kitabı, bütün kainatın ve varoluşun özeti olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı bir gecedir. Bin aydan daha hayırlı, kardeşlik bağlarının daha da derinleştiği ve gönüllerindeki huzur ikliminin berraklaştığı bir gecedir. Bu gece; yapılacak dua ve yakarışların bir rahmet sağanağı olarak tüm dünyada yankı bulduğu ulvî bir gecedir.
Bilinmelidir ki Kadir Gecesinin değeri, ancak Kur'an'a yönelmekle anlaşılır. Kur'an'ın eşsiz mesajını anlamaya ve onun mana ikliminde yol almaya çalışmakla hayatımız bir anlam kazanır. Bütün zamanların Kadir Gecesi bilinmesi ve "imanın bir aşk, ölümün yeniden bir diriliş" olarak kabul edilmesiyle anlaşılır. Hayatın Peygamber kılavuzluğuyla yaşanması ve yaratılanın Yaradan'dan ötürü sevilmesiyle mümkün olur.
 Zira Kur'an, anlaşılmak ve insanlığa rehber olmak için gönderilmiş ilahi bir kelamdır. Dolayısıyla Kur'an'ı sadece okumakla yetinmeyip içeriğinin de bilinmesi, Kur'an'ın ne anlattığının kavranılmaya çalışılması bir zaruret olarak görülmek durumundadır. 
 Kadir Gecesi; geçmişin değerlendirilmesi, unutarak ve bilmeyerek işlenen hatalara tövbe edilip af ve bağışlanma dilenme zamanıdır. Mükafatların sınırsız olarak verildiği bu gece, kalplerimizin her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp kötü davranışlarımızın azalması, dinimiz hakkında sağlıklı ve doğru bilgimizin artması için yeni adımlar atma zamanıdır.
Hz. Peygamber, Kadir Gecesi'ni ihya edenlerin günahlarının bağışlanacağını şu şekilde müjdelemiştir: "Kim Kadir Gecesi'ni, sevabına inanarak ve ecrini Allah'tan bekleyerek ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır." (Buharî, leyletü'l-kadr, 35; Müslim, salâtu'l-müsâfirîn, 175, 176)
 Yine peygamberimiz eşi Hz. Aişe'ye Kadir Gecesi'ne eriştiği takdirde şu duayı yapmasını öğütlemiştir: "Allahumme inneke afuvvun, tuhibbu'l-afve, fa'fu annî" (Allahım, sen affedicisin. Affetmeyi seversin. Beni de affet.) (Tirmizî, Daavât, 84; İbn Mâce, Dua, 5)
 Böyle mübarek gecelerde kaza ve nafile namazlar kılmak, en büyük zikir olan Kur'an-ı Kerim'i okuyarak anlamı üzerinde düşünmek son derece yararlı olacaktır. Özellikle bu gece vesilesiyle Kadir Sûresi üzerine yapılan tefsirleri veya Kur'an-ı Kerim'e dair kitapları okumak, gecenin değerlendirilmesinin en önemli vesilelerinden biri olarak kabul edilmelidir.
 Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, ülkemiz başta olmak üzere bütün dünyada huzur ve barışın hakim olmasını, şiddet ve terörün son bulmasını, acıların ve gözyaşlarının dinmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum.”
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °