Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Akaryakıt Fiyatlarındaki Dengesizlik Devam Ediyor; Benzine Dün İndirim Bugün Bindirim!

Akaryakıt Fiyatlarındaki Dengesizlik Devam Ediyor; Benzine Dün İndirim Bugün Bindirim!

ISPARTA 3.12.2021 10:20:00 0
Akaryakıt Fiyatlarındaki Dengesizlik Devam Ediyor; 
Benzine 
Dün İndirim 
Bugün Bindirim!
Önceki gün 58 kuruş indirim yapılan benzine dün de 44 kuruş zam geldi. Fiyat değişikliği dün gece yarısından itibaren geçerli olup uygulanmaya başlandı.
 
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, benzine 44 kuruş zam geldi. Dün gece yarısından itibaren geçerli olan fiyat değişikliği pompaya yansıdı.
BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?  
Zammın ardından İstanbul'da 9,09'dan satılan benzinin litresi 9,53'e yükselecek. Benzinin litresi Ankara'da 9,18'den 9,62'ye, İzmir'de se 9,19'dan 9,63'e çıktı. AKARYAKIT FİYATLARININ
HESAPLANMASI
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikleri baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbest nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.
ÖNCEKİ GÜN DE
BENZİNE İNDİRİM GELMİŞTİ
Dolar kurundaki aşırı oynaklık akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Kurun yükselmesi ya da düşmesi fiyatlarda sürekli değişikliğe neden oluyor. Önceki gün benzine 44 kuruş indirim gelmişti. İndirimin üzerinden 1 gün geçmeden kurun yükselmesi nedeniyle benzine dün tekrar zam geldi. 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °