Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ak Parti'den Belediyelere genelge! Vatandaşın Ayağına kadar Hizmet!

Ak Parti'den Belediyelere genelge! Vatandaşın Ayağına kadar Hizmet!

ISPARTA 20.03.2020 10:04:00 0
 Ak Parti
Ak Parti tarafından AK Partili belediye başkanlarına gönderilen genelgede, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, gerekli dikkatin gösterilmesi ve bu konuda belediyelerin topluma rehberlik etmeleri gerektiği belirtildi.
 
Uyarılarda tüm kalabalık organizasyonların iptal edilmesi, fahiş fiyat artışlarına karşı zabıta denetimlerinin artırılması gibi önlemler sıralandı. Yine genelgede "borcu olsa bile su kesintisi yapılmaması, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara karşı yerinde hizmet uygulamalarının artırılması, mülkiyeti belediyelere ait olan yerlerin kira alacaklarının tahsilinde esnek davranılması konusunda uyarılar yer aldı. Belediyeler, 60 yaş üstü vatandaşlar için daha önce belirlenen ailelerin kapılarına yardım malzemeleri bırakacaklar. Yardımlar aydan aya yapılırken, hizmetin koronavirüsün etkileri geçene kadar süreceği öğrenildi.
SİPARİŞLER EVE TESLİM
Bu kapsamda, yaşlı vatandaşın evine giden ve tutanakla alışveriş listesi ve ücretini kapıda alan zabıta ekipleri, siparişleri kapı önüne kadar getirip fişi ile birlikte vatandaşlara teslim edecek. Evlerinden çıkamayan engelli, hasta ve yaşlılar ile 60 yaş üzerindeki vatandaşlar için başlatılan hizmet için vatandaşların başvuruda bulunması gerekiyor. Yaşlı, kronik hasta ve engellilerin ihtiyaçlarının giderilmesi için oluşturulacak olan ekipler, vatandaşların, adreslerine gidecekler. Başvuruda belirtilen adrese gelen zabıta ekipleri, alışveriş listesi ve bedelini aldıktan sonra en yakın marketten talep edilen ürünleri alıp teslim edecek.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °