Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun Konuştu; Kongrede Kaç Oyla Seçildi?

Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun Konuştu; Kongrede Kaç Oyla Seçildi?

ISPARTA 22.11.2020 19:30:00 0
Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun Konuştu;
Kongrede 
Kaç Oyla
Seçildi?
Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, olaylı kongrenin sonunda partililerle birlikte yaptığı açıklamada zorda olsa seçim sürecini tamamladıklarını belirterek; “Kongremizde oy kullanan 450 – 455 bandında delegemizin oyunu alarak tekrar seçilmiş bulunuyorum” dedi.
 
Ak Parti’nin Isparta İl Başkanlığı kongresi bugün gerçekleştirildi. Saat 12.00’de Işıkkent Spor Salonunda başlayan kongreye; Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Kasım Bostancı, Hatay Milletvekili ve Isparta Koordinatör Milletvekili Abdülkadir Özel, Isparta milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, MHP Isparta İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, ilçe, belde belediye başkanları, delegeler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve partililer katıldı.
KONGRE SALONUNDA
ARBEDE YAŞANDI
Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçim maddesine geçildi. Salim Nuri Güntaç’ın listesinin Kongre Divanı tarafından Tüzüğün 46. Maddesi gerekçe gösterilerek adaylık için kabul edilmemesi üzerine itirazlar başladı ve ardından taraflar yumruk ve tekmelerle birbirine girdi. Olaylar ancak güvenlik güçlerinin salona girip tedbir almasıyla sona erdirilebildi.
ZABUN SEÇİMLERE
‘TEK ADAY’ OLARAK GİRDİ
Güntaç’ın adaylığının kabul edilmemesi üzerine Osman Zabun seçimlere tek aday olarak girdi ve delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak tekrar başkan seçildi.
ZABUN; “SEÇİM SÜRECİMİZİ
SAĞ – SALİM TAMAMLADIK”
Güvenlik güçlerinin olayları yatıştırması üzerine partililerle bir araya gelerek açıklamalarda bulunan İl Başkanı Osman Zabun; “Evet, geçtiğimiz yıl Ekim ayında mahalle delege seçimleriyle başlayan kongre sürecimiz bugün yapmış olduğumuz il kongremizle birlikte sona ermiş bulunmaktadır. Bu yaklaşık bir yılı aşkın süreçte koronavirüs pandemisi nedeniyle zor günler yaşadık. Kongrelerimiz ertelendi. Ancak, Allaha şükürler olsun ki, kongre sürecimizi olumsuz bir durum yaşamadan atlattık.
“GENEL BAŞKANIMIZIN
TALİMATLARI DIŞINA ÇIKILAMAZ”
Evet, bugün burada bir takım olumsuzluklar yaşanmış olabilir. Ancak, ben bu konuda şunu söylüyorum ki, sayın Cumhurbaşkanımız, Liderimiz, Partimizin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları dışında, aykırı bir davranışta bulunulması mümkün olamaz. Sayın Genel Başkanımız neyi takdir ediyorsa odur. Bunun böyle bilinmesini isterim.
“455 DELEGENİN OYUNU
ALARAK SEÇİLDİM”
Bugünkü kongremize delegelerimizin tamamı katıldığını söyleyebiliriz ve yapılan seçimlerde de yine delegelerimizin tamamına yakını oylarını şahsıma vermişlerdir. Yapılan oylama ve sayımlara göre 450 – 455 bandında bir oy almış bulunmaktayım. Ben, kendilerine yani tüm delegelerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.
AK PARTİ ISPARTA
TEŞKİLATININ
639 DELEGESİ VAR
Bilindiği gibi, bugünkü kongrede partinin seçimler için İl Seçim Kurulu’na sunduğu hazurun cetvelinde 639 delege bulunuyor.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °