Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AK Parti’den o yatırımı belediye öz kaynaklarıyla yapsın önerisi

AK Parti’den o yatırımı belediye öz kaynaklarıyla yapsın önerisi

ISPARTA 10.03.2018 07:01:00 0
AK Parti’den o yatırımı belediye öz kaynaklarıyla yapsın önerisi
Belediye Meclisi’nde AK Parti grubu belediyenin atık su arıtma tesisi kapasite artışı kesin projesi işi için İlbank’tan kredi kullanılması yerine belediyenin kendi imkanlarıyla bu yatırımı yapmasını önerdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, projenin yatırım bedelinin en az 35 milyon lira olduğunu ifade ederek, Isparta’nın geleceğinin düşünüldüğünü söyledi. Başkan Günaydın, tedbir olarak kredi kullanma yetkisi kararı alındığını vurgularken, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan da “Avrupa Birliği fonlarından iller bankası, bakanlıklar üzerinden bu konularda hibe de alınıyor, düşük faizli uzun vadeli kredi de kullandırılıyor. Bu noktada öz kaynak kullanımı çok avantajlı değil” dedi.
 
 
Belediye Meclisi’nde Pazartesi günü yapılan Mart ayı ilk oturumunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Yazısöğüt Köyü sınırları içindeki Sıvı Atık Tesislerinin kapasitesinin artırılması için borçlanma talebi gündemin 2. Maddesinde yer almıştı. Söz konusu gündem maddesinde ‘İller Bankası Anonim Şirketi’nin 14 Şubat 2018 tarih ve 87917063 – 401 – E.6769 Sayılı Isparta (Merkez) Belediyesi kredi sözleşmeleri yazısı ile Belediyemiz Atık Su Arıtma Tesisi kapasite artışı kesin projesi işi ile ilgili İlbank tarafından kedi kullanarak yürütülmesi amacı ile Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi” konusu yer alırken, konu daha detaylı bir şekilde görüşülmek ve rapor hazırlanması için Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmişti. Plan ve Bütçe Komisyonunun konuyla ilgili hazırladığı rapor komisyonu başkanı Ömer Tahir Gürakan tarafından dün mecliste okundu. Gürakan, Atık Su Arıtma Tesisi kapasite artışı kesin projesi işi ile ilgili İlbank tarafından kedi kullanarak yürütülmesi amacı ile Belediye Başkanına yetki verilmesinin komisyon tarafından uygun görüldüğünü söyledi.
BELEDİYENİN KENDİ İMKANLARIYLA YAPILMASINI AK PARTİ GRUBU OLARAK TAVSİYE EDİYORUZ
AK Parti Grubu adına söz alan Salim Güntaç, yatırımın kredi kullanılmadan belediyenin öz kaynaklarıyla yapılmasını önerdiklerini söyledi. Güntaç, “Yetki kredi kullanımı üzerine bir yetki olacak. Isparta’nın gelişmişliğine katkı sağlayacak ve Isparta’nın yaşam kalitesini artıracak bir projenin belediyenin kendi imkanlarıyla yapılmasını AK Parti grubu olarak tavsiye ediyoruz. Ancak olmaması durumunda böyle bir yetkiyi size veriyoruz. Böyle bir imkanımızın olup olmadığını da sormak istiyoruz” şeklinde konuştu.
BİZ GELECEĞİMİZİ SU YA DA KUM ÜSTÜNÜ YAZMIYORUZ
Güntaç’ın tavsiyesi üzerine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “İlbank, belediyemiz demektir ve belediyemiz içindir. Her belediye için de milli bir olaydır. Bu yatırım minimum 35 milyon lira civarındadır. Isparta’nın geleceğinde 40-50 sene gidecek bir proje. Belediyemizin büyük projeleri var. Kültür kent projesi, büyük meydan projesi, EXPO tarzı projelerimiz var. Bunlar yüksek rakamlı projeler. Şuanda arıtma tesisimizin dördüncü ünitesini kendi imkanlarımızla yapıyoruz. İlk göreve geldiğimizde üçüncüsünü yapmıştık. Türkiye’de hiçbir zaman gelecek 50-100 seneyi kimse düşünmüyor ve yapılanlar sonra sorun çıkartıyor. Sorun çıkınca tamiratı zor oluyor ve ekonomiye büyük yük getiriyor. Bu proje yaklaştığı zaman bütçemize bakarız. Biz tedbir amaçlı böyle bir karar alıyoruz. Biz geleceğimizi su ya da kum üstünü yazmıyoruz. İnşallah sizin dediğiniz gibi olur da kendi imkanlarımızla yaparız” dedi.
BU NOKTADA ÖZ KAYNAK KULLANIMI ÇOK AVANTAJLI DEĞİL
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan da “Avrupa Birliği fonlarından iller bankası, bakanlıklar üzerinden bu konularda hibe de alınıyor, düşük faizli uzun vadeli kredi de kullandırılıyor. Bu noktada öz kaynak kullanımı çok avantajlı değil” şeklinde konuştu. GÜLSES GAZETESİ
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °