Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ailem 8 yıl madde bağımlısı olduğumu fark etmedi!

Ailem 8 yıl madde bağımlısı olduğumu fark etmedi!

ISPARTA 23.11.2018 07:11:00 0
Ailem 8 yıl madde bağımlısı olduğumu fark etmedi!
Sav’da düzenlenen ‘Uyuşturucuya Hayır’ etkinliğinde madde bağımlılığından kurtulan 32 yaşındaki Mustafa Gencer, bu illete nasıl bulaştığını ve kurtulma sürecini anlattı. 16 yaşında özenti ile uyuşturucuya başladığını dile getiren Gencer, ailesinin 8 yıl bunu fark etmediğini ifade ederek, “En büyük görev ailelere düşüyor. Oğlunuz, evladınız uyuşturucuya düşmüş olabilir, bunu hiçbir zaman saklamayın” dedi.
 
Sav Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ‘Uyuşturucuya Hayır’ etkinliğinde UYUMDER sayesinde madde bağımlılığından kurtulan 32 yaşındaki Mustafa Gencer kalabalığa seslendi. Uyuşturucuyla nasıl tanıştığını anlatan Gencer, ailelere seslendi.
 ÖZENTİ VE BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ DEMEM BENİM 16 YILIMA MAL OLDU
16 yıldır madde bağımlısı olduğunu anlatan Gencer, “Uyuşturucuya 16 yaşındayken sadece bir özenti ile başladım. Sokakta yürüyen ağabeylerimizin tespih sallayışı ve onların yürüyüşleri hoşuma gitmişti ve onlar gibi olmak istedim. Onlar gibi nasıl olurum derken uyuşturucuya başladım. Toplam 8 senem bu şekilde geçti. 8 sene boyunca ailem benim uyuşturucu kullandığımdan şüphelenmedi. Çünkü ailem bu konuda bilinçsizdi. Ailem benim oğlum kesinlikle içmez ve kullanmaz diyordu. 8 yıl sonra başka bir uyuşturucu madde ile tanıştım. Sokakta bana ağabeylik yapan, yol gösteren ağabeylerim beni tanıştırdılar. O maddeye de bir kereden bir şey olmaz diyerek başladım. Özenti ve bir kereden bir şey olmaz demem benim 16 yılıma mal oldu. Ben ailelere seslenmek istiyorum; en büyük görev sizlere düşebiliyor. Oğlunuz, evladınız uyuşturucuya düşmüş olabilir, bunu hiçbir zaman saklamayın. Evladınız şeker hastası olduğunda gidip yardım istemesini biliyorsanız bu konuda da yardım isteyin. İş o noktaya gelmeden önce aileler önlem almalı” dedi.
AİLEMİ, İŞİMİ, EN SON KENDİMİ KAYBETTİM
Uyuşturucu yüzünden birçok şeyini kaybettiğini dile getiren Gencer, şunları söyledi: “Ailemi, işimi, en son kendimi kaybettim. Benim 2 erkek kardeşim var. Annem bir gün bana geldi; bağımlı olduğunu kabul etmiyorsun, bu şekilde bizimle yaşayamazsın dedi. Ben o gün anneme kırıldım. Çünkü madde bağımlısı olduğumu kabul etmiyordum, bundan kurtulabileceğimi düşünmüyordum. Evden çıktım 3,5 yıl sokaklarda yaşadım. Sonra UYUMDER’le tanıştım. Sokaklarda bir kanun var, yaşamak için öldür. Bu öldürmek insan öldürmek değil. İnsanların duygularıyla oynuyorsunuz, insanları aldatıyorsunuz. Ben sadece uyuşturucu madde alabilmek için elektrik direğine çıkıp kablo çalıyordum, hırsızlık yapıyordum. Çöpten karton topluyordum.
BU DERNEĞİ KURANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN
Ben gemiciyim. Avrupa’yı dolaştım. Avrupa’da bu maddeyi kullanmıyorlar. Bize bu maddeyi satıyorlar. Allah razı olsun bu derneği kuranlardan. Ispartalılar için bu dernek çok büyük fırsat. Ben İstanbulluyum. Türkiye’de bu dernekler çok az. Bu sadece Isparta’nın değil, tüm dünyanın problemi.
BEN BAŞARIYORUM SİZ DE BAŞARABİLİRSİNİZ
Ben bütün kardeşlerimize seslenmek istiyorum; ben başarıyorum, ben bu yolda saygı duyulacak yere geliyorum, sizler de başarılı olabilirsiniz. Ben bu dernekte dürüst olmayı kabullendim, İslamiyet’le tanıştım. 31 yıl sonra İslamiyet’in bu kadar güzel bir din olduğunu ve Rabbimin sonuna kadar tövbe kapısının açık olduğunu öğrendim.
ISPARTA’YA GELENE KADAR BU KADAR YOĞUN OLDUĞUNU BİLMİYORDUM
Ailelere seslenmek istiyorum; evladınız için bilinçlenmeniz ve bu işi öğrenmeniz lazım. Evinizde böyle bir sıkıntı varsa nasıl anlayabilirsiniz? Ben Isparta’ya gelene kadar bunun bu kadar yoğun olduğunu bilmiyordum. Akdeniz bölgesinde de yaygın. Emin olun ki İstanbul’da bu kadar kullanana rast gelmedim.
AİLELER NASIL ANLAYABİLİR?
 Bir uyuşturucu bağımlısının burnundan devamlı mendil düşmez. Ayrıca soğuk sudan uzak kalırlar. Sizden uzaklaşırlar. Yüzlerinde çok fazla sivilce çıkmaya başlar. Kullandıkları maddeye göre değişir uyku uyuyamazlar. Uzun süre tuvalet ve banyodan çıkmazlar. Aileler bu konuda bilinçlensin.
BİZLERDNE UZAK DURMAYIN
UYUMDER’i gelin görün. Benim gibi 25 kardeşim var. Bizlerden uzak durmayın. Sokakta bir bağımlı gördüğünüzde kesinlikle ona para vermeyin. Bizim gibi bir dernek olduğunu anlatın ve geri çekilin. Ancak bu şekilde yardım edin.” GÜLSES GAZETESİ

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °