Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ahilik Haftası başladı

Ahilik Haftası başladı

ISPARTA 18.09.2018 08:17:00 0
Ahilik Haftası başladı
Isparta’da Ahilik Haftası kutlamaları dün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Şed Kuşatma töreninde İlin ahisi olarak seçilen Ali Küçükkart ve Fahri Ahi Fuat Kağnıcı’ya kaftanları giydirildi.
 
Isparta Ahilik Haftası etkinlikleri başladı. Etkinlikler 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreniyle başladı. Isparta Esnaf Odaları Birliği Yöneticileri, Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret etti.
                Ziyaretin ardından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Şed Kuşatma Töreni düzenledi. Ahilik Haftası kutlamalarına Esnaf Odaları Başkanı Mehmet Aybatılı, Birlik Başkanları, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinliklerde Şed kuşatma töreniyle başlayan program ilin ahisine kaftan giydirme, İlin kalfasına ve ilin çırağına verilen ödülle sona erdi. İlin ahisi olarak seçilen Ali Küçükkart ve Fahri Ahi Fuat Kağnıcı’ya kaftanları giydirildi.
İlin kalfası ise Burhan Unay ve ilin çırağı Ali Özen oldu.
                Protokol üyeleri tarafından giydirilen kaftanların ardından program toplu hatıra fotoğraflarının çekimlerinin ardından sona erdi.
                Ahilik Haftası bugün Huzurevi ziyaretleri, Berberler Kuaförler Odasınca yaşlı bakım ve temizliği, yarın sevgi evi ve yaşlı hasta ziyaretleri yapılacak. Ayrıca Ahilik Haftası kapsamında Perşembe günü Kan Bağışı Kampanyası düzenlenecek ve Cuma günü ise Sanayi Camiinde Cuma namazına müteakip Ahi Helva İkramıyla program sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °