Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AGD Isparta Şubesi’nden Trump’a sert tepki; Planınızın Yeri tarihin Çöplüğüdür

AGD Isparta Şubesi’nden Trump’a sert tepki; Planınızın Yeri tarihin Çöplüğüdür

ISPARTA 4.02.2020 18:26:00 0
AGD Isparta Şubesi’nden Trump’a sert tepki; 
Planınızın 
Yeri tarihin 
Çöplüğüdür
AGD Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Tahir Akçil, ABD Başkanı Donald Trump’ın yüzyılın dayatması olan kirli planını açıklamasına sert tepki göstererek, Filistin’in ebedi Başkentinin Kudüs olduğunu söyledi.
 
AKÇİL; “KUDÜS İSLAM’INDIR”
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Isparta Şube Başkanı Ahmet Tahir Akçil, Kudüs’ten vazgeçmeyeceklerini kaydetti. İsrail diye bir devleti tanımadıklarını dile getiren Akçil, İsrail’in terör ile eşdeğer olduğunu vurgulayarak, “Erbakan Hoca’nın dediği gibi ABD İsrail’i çok seviyorsa gitsin onlara Amerika’dan toprak versin. Biz Hz. Ömer’in ahvadıyız, biz Selahaddin’in torunlarıyız. Kudüs’ün bir karışını dahi vermeyiz. Kimse bizden Filistin’den vazgeçmemizi beklemesin. Kudüs İslam’ındır! Kudüs’ün doğusunu başkent yapacaklarmış. Kudüs’ün güneyini, kuzeyini, doğusunu ve batısını hiç kimseye vermeyiz. Bu topraklar bizlere emanettir.
“SİYONİST İSRAİL
ANCAK GÜÇTEN ANLAR”
Tüm dünya biliyor ki ABD, Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Libya’ya İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir. Aynı ABD’nin Siyonist işgalin ilk günlerinden beri terör şebekesi İsrail’i kanatları altına aldığını herkes görüyor. ABD’nin ipi ile kuyuya inilmez ve Siyonist İsrail ancak güçten anlar.
“ÇEK ELİNİ FİLİSTİN’İN
ÜZERİNDEN TRUMP”
İnşaallah bu birlik ve beraberlik İslam coğrafyasına yayılacak ve bu Siyonistler, bu eli kanlı teröristler, Müslümanların ne olduğunu göreceklerdir. Eğer dünyada barış isteniyorsa, eğer dünyada huzur isteniyorsa, çek elini Trump, çek elini Netanyahu Filistin’den. Bu karar bütün İslam coğrafyasına açılmış bir savaştır. İslam ülkeleri liderlerine sesleniyoruz. Gelin İslam Birliği’ni kurun.
“MÜSLÜMANLAR FİLİSTİN’E
DUYARSIZ KALAMAZ”
Müslümanlar, dünyanın neresinde olursa olsunlar Filistin meselesinde, Kudüs meselesinde ve Mescid-i Aksa konusunda asla duyarsız kalamazlar. Müslümanlara rağmen Filistin’le, Kudüs’le ve Mescid-i Aksa ile ilgili alınan tek taraflı kararlar hiçbir zaman çözüme yönelik olmayacaktır. Müslümanların Filistin’deki ve Mescid-i Aksa’daki işgali kabul etmeleri asla ve asla mümkün değildir. İsrail’in işgal ettiği topraklardan çıkmadan bölgede barış sağlanamayacak.
“ÜMMET OLMA
BİLİNCİNE VARMALIYIZ”
1967 yılında bir Yahudi yerleşimci, Mescid-i Aksa içerisinde bulunan Kıble Mescidi’nde yangın çıkartıyor. Bunun üzerine bu tarihlerde, İsrail başbakanı olan Golda Mair, diyor ki, ‘Sabaha kadar gözlerime uyku girmedi. Bekledim ki, dünyanın dört bir yanından Müslümanlar İsrail’e saldıracaklar. Fakat sabah oldu. En ufak bir hareketle bile olsa karşılaşmadığımızı gördüm. Ve ondan sonra başımı rahat yastığa koydum. Çünkü inandım ki, İslam ümmeti uyuyor.’ Esasında İslam ümmeti bir olsaydı. O Yahudi yerleşimci böyle bir şeyi yapmaya cesaret edemezdi.
“KUDÜS’SÜZ FİLİSTİN
DEVLETİ OLMAZ”
Filistinliler ve onlara bizler gibi dünyanın dört bir yanından destek veren Müslümanlar, bu hain planını akamete uğratmak için var güçleriyle çalışacaktır. Zira, Kudüssüz Filistin Devleti kabul edilemez. Filistin, ABD ve İsrail zulmü karşısında diz çökmeyecek ve teslim olmayacaktır. Trump’ın bu saçma sözlerini duyduktan sonra ‘Yüzyılın Anlaşması’ olarak adlandırılan sözde planına bin kere hayır diyoruz. Komplolar ve sözde barış planı başarısızlığa ve yok olmaya mahkûmdur. Bunun bağlayıcılığı olmayacak. Filistin halkı bu planı tarihin çöplüğüne atacaktır” dedi.
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °