Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ağaçları kırdılar belediye suç duyurusunda bulundu

Ağaçları kırdılar belediye suç duyurusunda bulundu

ISPARTA 26.12.2018 13:58:00 0
Ağaçları kırdılar belediye suç duyurusunda bulundu
Isparta Belediyesi, Yedişehitler Mahallesi 2944 sokakta kaldırımda bulunan çok sayıda dut, akağaç ve ıhlamurdan oluşan ağaçları kırdığı tespit edilen bir vatandaşa cezai müeyyide için zabıt varakası tutarken, kamu davası için de polis merkezine suç duyurusunda bulundu.
Kaldırımda bulunan ağaçları keserek ve kırmak suretiyle zarar veren şahsa yönelik Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünce zabıt varakası tutuldu ve ardından polis merkezine kamu malına zarar vermekten şikayette bulunuldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hasar tespiti çalışması gerçekleştirilen alanda, zarar verilen ağaçların yerine yenilerinin dikilmesi için çalışma başlatıldı.
Bugüne kadar Daha Yeşil Bir Isparta sloganı ile çalışmalar sürdüren ve bu kapsamda şehre bir milyon ağaç diken Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, meydana gelen olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirirken, belediye olarak yasal çerçeve içerisinde en ağır yaptırımı uygulayacaklarını söyledi. Başkan Günaydın, “Şehrimize belediye başkanlığına geldiğimden buyana bir milyon ağaç dikerek, şehrimizi daha yeşil hale getirdik. Ancak bu tür yaşanan olumsuz durumlar bizleri üzmektedir. Halkımızı bu tür olaylar karşısında daha da duyarlı olmaya davet ediyorum. Halkımız bu tür hadiseler karşısında çekinmeden Alo Zabıta 153 başta olmak üzere belediyemizi arasınlar. Isparta’mızı, doğayı elbirliği ile koruyalım. Bu duyarlılık olursa şehrimiz yeşil kalmaya, daha yaşanabilir bir şehir olmaya devam eder. Bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonrada belediyemiz bir dal dahi kesilse bunun takipçisi olmaya devam edecektir. Zarar verilen ağaçlarımızın yerine Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz yeni ağaçlar dikecektir” dedi.

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °