Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ağa’ya hüzünlü veda!

Isparta sevdalısı hayırsever işadamı Şevket Demirel’in cenazesi dün Isparta’ya getirildi. Demirel, kortej eşliğinde son kez Isparta sokaklarından geçti. Özellikle Demirel’in birçok kişiye iş verdiği fabrikalarındaki vedalaşmalar du

ISPARTA 11.05.2016 05:36:00 0
Ağa’ya hüzünlü veda!
İstanbul’da tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde önceki gün yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hayata gözlerini yuman hayırsever İşadamı Şevket Demirel dün memleketi Isparta’ya getirildi. Helikopterle İstanbul’dan Isparta’ya getirilen Demirel’in cenazesi ağabeyi Süleyman Demirel’in adını taşıyan havalimanına indirildi.
YÜZLERCE KİŞİ KARŞILADI
Şevket Demirel’in cenazesini havalimanın yüzlerce kişi karşıladı. Hatta Demirel’in il dışından dostları ve yakınları da havalimanında hazır bulundu. Cenazesi helikopterden indirilir indirilmez omuzlara alınan Demirel buradan cenaze nakil aracına taşındı.
İLK ADRES GÖLTAŞ OLDU
Demirel’in cenazesi ilk olarak 1969 yılında kurduğu GÖLTAŞ Çimento Fabrikasına getirildi. Burada çalışanları ve personeliyle buluşturulan Demirel’e büyük bir sevgi seli vardı. Demirel’in cenazesi fabrikada düzenlenen kısa bir cenaze programın ardından dualarla yeniden yola çıkarıldı ve Isparta merkeze getirildi. Fabrikadaki cenaze programında Demirel'in kızları Neslihan, Nihan ve Binhan Kesici ve eşi Sezen Demirel'in tabutun başında gözyaşı döktü. Eşi Sezen Demirel eşinin tabutuna son kez dokundu.
İKİNCİ ADRES MİMAR SİNAN CADDESİ
GÖLTAŞ’ın ardından Isparta merkeze doğru tekrar yola çıkarılan Demirel’in cenazesi Mimar Sinan Caddesi’nden geçirildi. Demirel’i Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın bayraklarla karşıladı. Günaydın, Demirel’in eşine başsağlığı dileyerek korteje tekrar yol verdi. Demirel’i Mimar Sinan Caddesi’nde yüzlerce kişi uğurladı. Demirel’in cenazesi geçerken birçok kişi gözyaşlarına boğuldu.
ÜÇÜNCÜ ADRES EVİ OLDU
Daha sonra Halk Eğitim merkezi yanından aşağıya inen yola doğru yönelen kortej Şevket Demirel’in Isparta Merkezdeki evinin önüne getirildi. Cenaze aracından kısa süreli çıkarılan Demirel’in naaşına güller döküldü. Burada sevenlere Demirel için gözyaşları döktü.
Dördüncü adres ORMA VE TED KOLEJİ OLDU
Buradan da Eğirdir Yoluna çıkarılan cenaze ORMA AŞ ve TED Koleji’ne götürüldü. ORMA AŞ önünde toplanan kalabalık ağanın cenazesini bekledi. Şevket Demirel için burada da kısa bir karşılama yapıldı ve ardından memleketi İslamköy’e götürüldü. Demirel’in cenazesi bugün defnedilecek.

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °