Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

AFAD 300 Bin Kişiyi Eğitecek

AFAD 300 Bin Kişiyi Eğitecek

ISPARTA 20.04.2021 08:50:00 0
AFAD 300 
Bin Kişiyi 
Eğitecek
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ethem Kılıçarslan, Vali Ömer Seymenoğlu’nun talimatı ile il genelinde yaklaşık 300 bin kişinin acil durumlarda neler yapılması gerektiği konusunda eğitime tabi tutulmaya başlandığını açıkladı.
 
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Ethem Kılıçarslan, Vali Ömer Seymenoğlu’nun talimatı ile başlattıkları eğitim programı hakkında açıklamalarda bulundu.
 
AFAD Müdürü Kılıçarslan, IGC Başkanı Mustafa Baş’ı Nokta Gazetesindeki ofisinde ziyaret etti. Ziyarette Duayen Gazetecilerden Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Nasuh Özkan’da hazır bulundu. Mustafa Baş’ın Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AFAD Müdürü Kılıçarslan, Baş’a yeni görevinde başarılar diledi. Kılıçarslan, AFAD olarak her zaman basının desteğini gördüklerini ifade ederek basının desteğinden dolayı IGC Başkanı Mustafa Baş’a teşekkür etti. IGC Başkanı Mustafa Baş’da ziyaretinden dolayı İl Afet ve Acil Durumu Ethem Kılıçarslan’a teşekkür etti.
EĞİTİMDE 150 BİN
KİŞİYE ULAŞILDI…
AFAD Müdürü Ethem Kılıçarslan, bir süre önce Vali Ömer Seymenoğlu’nun talimatı ile başlattıkları ve uzaktan zoom sistemi ile gerçekleştirilen eğitim programına katılanlara özellikle depremin ilk 6 saatinde neler yapılması gerektiği konusunda eğitim veriliyor. Deprem çantasının tanıtımının da yapıldığı eğitim programında bugüne kadar yaklaşık 150 bin kişinin eğitimden geçirildiğini kaydeden Kılıçarslan, “Sayın Valimizin direktifleri doğrultusunda gerçekleştirilen eğitim programımız son derece yararlı geçiyor. Bu konuda iki Üniversitemizden de destek alıyoruz. Üniversitemizin hocaları da eğitim programlarımıza katılarak eğitim vermektedirler. Amacımız hedeflediğimiz 300 bin kişiyi özellikle deprem konusunda bilgilendirmek ve eğitmektir. Bu sayının daha da fazla olmasını beklemekteyiz” dedi.
MUHTARLAR VE AZALAR
EĞİTİMDEN GEÇİRİLDİ…
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ethem Kılıçarslan, eğitim programı çerçevesinde geçtiğimiz ay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda tüm mahalle ve köy muhtarları ile azaların eğitim programına alındığını kaydederek, “Muhtarlarımız görev yaptıkları yerleşim birimlerindez olası bir deprem sırasında neler yapılması gerektiği konusunda gerekli eğitimleri almış durumdalar.” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler: kişiyieğitecek 300bin afad
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °