Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Adres uygulaması kararında memnuniyet oranı %97-98

Adres uygulaması kararında memnuniyet oranı %97-98

ISPARTA 19.09.2017 08:00:00 0
Adres uygulaması kararında memnuniyet oranı %97-98
Vali Şehmus Günaydın, sahte adres ile öğrenci kaydettirmemeye yönelik aldıkları karara ilişkin kamuoyundaki memnuniyet oranının yüzde 97-98 civarında olduğunu ifade ederek, “Biz bütün okullarımıza, bütün öğretmen ve yöneticilerimize güveniyoruz. Eksiğimiz varsa da oturup bunu konuşalım” dedi.
 
Vali Şehmus Günaydın, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sahte adres ile öğrenci kaydettirilmemesiyle ilgili aldıkları karara kamuoyundan yüzde 97-98 oranında olumlu tepkiler geldiğini belirten Vali Günaydın, “Biz adres taşıyarak eğitim ve öğretimde kaliteyi yakalayabileceğimize inanmıyoruz. Bizim var olma nedenimiz bütün okullarımızda eğitim kalitesini yükseltmek. Biz bütün okullarımıza, bütün öğretmen ve yöneticilerimize güveniyoruz. Eksiğimiz varsa oturup bunu konuşalım. Ama çocuklarımızı birkaç okula yönlendirmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Yaptığımız çalışmadan da velilerimizin çok olumlu tepkilerini aldık. Bundan hoşnut olmayanlar elbet olacaktır. Ama bizim için önemli olan çoğunluğun düşüncesi ve doğru olanı yapmak. Biz çocuklarımızın hemen evinin yanındaki okula gelmelerini arzu ediyoruz. Bunun eğitim kalitemizi yükselteceğini, çocuklarımızı da dış etkenlerden koruyacağını düşünüyorum.
YANLIŞIN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ
Çocuğun evinin yanındaki okula gitmesinin en büyük faydalarından birisi trafikteki zaman kaybı ve olası risklerin asgariye inmesi. Bir de şunu düşünelim; çocuğunuzu 5 kilometre öteki okula gönderdiniz, öğlen arası 1,5 saat. Bu çocuğumuzu nasıl kontrol edeceğiz. Çocuğumuz 15-20 dakikada yemeğini yedi, geriye kalan zaman da ne yapacak? Her türlü kötülüğe maruz kalabilecek ortam oluşturuyoruz. Bu yanlış ve bunun önüne geçmeliyiz. Çocuklarımız velilerinin gözetiminde olacak. eksiklikler varsa onları hep birlikte konuşalım ve doğruyu bulalım. Bu çocuklar ülkemizin geleceği. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek bizim ülke olarak uluslararası alanda başarılı olacağımızı herkes kabul ediyor. Daha fazla çalışacağız” şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °