Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Adres denetiminde servis uygulaması

Adres denetiminde servis uygulaması

ISPARTA 18.09.2017 07:03:00 0
Adres denetiminde servis uygulaması
Sahte adresle öğrencisini başka okullara kaydettiren velilerin tespiti noktasında eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni bir denetim sistemi uygulanacak. İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, okul servisleri üzerinden de velilerin bildirdikleri adreslerin denetleneceğini duyurdu.
 
Isparta Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü sahte adresle çocuklarını başka okullara kaydettiren velilerin tespiti için önemli bir uygulama daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda öğrencilerin kayıtları için öğrenci velileri tarafından sisteme kaydettiren adresler öğrenci servisleri üzerinden de denetlenecek.
SERVİSLERLE DE DİYALOGLARIMIZ OLACAK
Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, “Kayıt bölgeleriyle ilgili uzun süredir çalışmalarımız sürüyor. Burada hakkaniyetli olmak için çalışma yapıyoruz. Çocukların hak ettikleri şekilde kendi mahallelerindeki okula gitmeleri ve milli eğitimdeki ayrımcılığı engellemek için bu çalışmaları yaptık. Bu çalışmalar için ciddi mücadele verdik. Bu denetlemeyi servisler üzerinden de devam ettireceğiz. Ola ki hakkaniyete bu kadar uymamamız ve dikkat etmemize rağmen birileri yine sahte adresle çocuklarını bir okula kaydettirdiyse bu denetimleri servisler üzerinden de yapacağız. Eğer ki siz bu tür çalışmalarda hakkaniyet ilkesine uymuyorsanız, birileri bu çalışmalara rağmen dışarıda kalıyorsa bu her şeyden önce hukuka uygun bir şey değildir. Servislerle de bu çerçevede diyaloglarımız olacak” şeklinde konuştu.
“OKULLARIMIZ FİZİKİ ANLAMDA HAZIR”
Öte yandan yeni eğitim öğretim yılına okulların hazır olduğunu ifade eden Çoker, eğitimin kollarını oluşturan aile, okul, öğretmen ve öğrenci unsurlarının hiçbir sorun yaşamadan eğitim – öğretim yılını tamamlamayı ana amaç olarak kabul ettiklerini ve çalışmalarını ona göre sürdürdüklerini ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi ilimizdeki okullarımızda eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü itibariyle başlanacaktır. İlimizde yaklaşık 400 Okulumuzda okuyan 81 bin 500 öğrenciye 5 bin 200 kadrolu öğretmenlerimiz hizmet verecek. 2017 – 2018 eğitim öğretim yılının ilk dersine başlanacak. Öğrencilerimizin eğitim öğretim göreceği bütün okullarımız fiziki anlamda hazır durumdadır. Taşıma Eğitimin her türlü iş ve işlemler yapılmış olup, taşımaya hazır hale getirilmiştir. Öğrencilerimizin ders kitapları öğrencilerimizin sıralarına konmuştur” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °