Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Adar, KOSGEB Başkanına kredi desteğindeki aksaklıkları anlattı

Başkenti Doha’da gerçekleştirilen 2. KOBİ’ler Konferansı’na katılan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, burada KOSGEB Başkanı Recep Biçer’le görüşerek, KOSGEB faizsiz kredi desteğinin iş dünyası için faydalı olduğunu

ISPARTA 23.01.2017 08:01:00 0
Adar, KOSGEB Başkanına kredi desteğindeki aksaklıkları anlattı
Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun daveti ile  17-18 Ocak 2017 tarihlerinde  Katar’ın Başkenti Doha’da gerçekleştirilen 2. KOBİ’ler Konferansı’na ve ticari heyet programına  iştirak etti. Programa TOBB heyetinin yanısıra TESK Başkanı Bendevi Palandöken, KOSGEB Başkanı Recep Biçer’de katıldı.
Konferansın açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin TBMM'deki anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri nedeniyle önceden katılması planlanan bu etkinliğe iştirak edemediğini söyledi. Katar Ticaret ve Sanayi Odası ile pek çok platformda büyük bir uyumla çalıştıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, Katar ile ortak çalışmaları daha ileri boyutlara taşımaya da kararlı olduklarını söyledi.
İş birliği anlaşması imzalayarak iki ülke ilişkilerinin artırılabileceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, konferans için Türkiye ve Katar’dan her biri kendi sektörünün yıldızı olan 400 iş insanının bir araya geldiğini ifade etti. Bu konferans kapsamında 7 ana sektörde ikili iş görüşmeleri yapılacağını bildiren Hisarcıklıoğlu, bu buluşma ile geleceğe dönük kazançlı ortaklıklar kurulacağına işaret etti.
Programın devamında TOBB ve Katar Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde,  Türk ve Katarlı firmalar  bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulundu.
Başkan Adar, organizasyon çerçevesinde bir dizi temaslarda bulundu.TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ilimiz elma üretim ve stok durumu ile ilgili bilgi veren Adar; daha önceden talep ettikleri ihracat teşviğinin çıkarılması için destek istedi.Yine tüccarın finansmana erişimi ile ilgili olarak sıkıntılarını aktardı.Son dönemde sağlanan TOBB Nefes Kredisi ve KOSGEB Faizsiz kredi desteğinin bir nebzede olsa üyelerimize destek sağladığı ancak bu gibi desteklerin artırılarak devam ettirilmesinin ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Daha sonra KOSGEB Başkanı Recep Biçer ile görüşen Başkan Adar; KOSGEB Faizsiz kredi desteğinin iş dünyası için faydalı olduğunu ancak yeteri kadar tüccarın bu destekten yararlanamadığını belirtti. KOSGEB Başkanı Biçer ise söz konusu desteğe beklenenden fazla ilgi olduğunu; ancak önümüzdeki dönemde de yeni desteklemeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °