Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Acilen Elma Birliği kurulmalı

Acilen Elma Birliği kurulmalı

ISPARTA 9.08.2018 07:40:00 0
Acilen Elma Birliği kurulmalı
İl Genel Meclisi Üyesi Necdet Satılmış, acilen elma birliği kurulması gerektiğini ifade ederek, bu birliğin üreticilerin tüm mağduriyetlerini ve sıkıntılarını gidereceğini savundu. Satılmış, üreticilerin birlik işi ciddiyet kazandığı zaman konuya sıcak bakmadıklarından da yakındı.
 
Meyvecilik üzerine gerçekleştirilen genel görüşmede söz alan Gelendost İl Genel Meclisi Üyesi Necdet Satılmış, özellikle elmanın sorunları hakkında bilgi vererek, elma birliğinin kurulmasını önerdi. Satılmış’ın konuşması şöyle; “Acilen elma birliği kurulması gerekmektedir. Elma birliği kurulursa üreticilerin tüm mağduriyeti giderilmiş olacak tüm sıkıntıları birlik giderecektir, fakat 2 yıldır Birlikle ilgili çalışmalarımız oldu. Toplantılar yaparak üreticilere izah ettik. Zarara uğradığımız tüm sorunların Birlik kurulursa üreticiler Birliğe üye olursa tüm sorunları Birliğin çözüp sıkıntıların tümü kökünden hallolacağını delillerle izah ederek üreticilere anlattık fakat iş ciddiyet kazandığı zaman bu konuya sıcak bakmıyorlar.
ELMAYA DA TABAN FİYAT UYGULANMASI GEREKİR
Narenciyeye verilen teşvik her yıl tona 50 ile ,100 dolar arasında ihracat desteği verilmektedir. Gelendost ilçemizde üretilen elma rekoltesi yaklaşık 400 bin ton ve üzeri civarındadır, narenciyeye verilen teşvik gibi tona 50 dolar verilip ihracatta 500 dolar döviz girdisi ülke ekonomisine geri dönüşüm sağlayacaktır, aynı zamanda da üreticilerimizin ürettiği elmada satış sorunu çözülebilir. Bu teşvikin 9. Aya kadar verilmesi gerekir. Isparta elması üretimi 800 bin tona yaklaştı. Fındık ve tütüne verilen taban fiyat gibi, elmaya da taban fiyat uygulanması gerekir.” GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °