Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Abdullah Kılıç, komşuya müdür oldu

Abdullah Kılıç, komşuya müdür oldu

ISPARTA 24.05.2019 06:00:00 0
Abdullah Kılıç, komşuya müdür oldu
Isparta’da yaklaşık 5 yıldır görev yaparken kendi döneminde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yayımlanan ‘Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri’ kitabında Sinan Baba türbesi anlatılırken kullanılan fotoğrafta bira kutusunun yer alması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında görevinden alınan Abdullah Kılıç, Ankara, Karaman illerinin ardından komşu il Burdur’a İl Müdürü olarak geldi.
KOMŞU İLİMİZ BURDUR İL KÜLTÜR VE TURİZM
MÜDÜRLÜĞÜNE ASALETEN ATAMA YAPILDI
Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne asaleten atama yapıldı. Konu, geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de 2019/116 karar numarası ile yayınlandı. Kararda; 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç asaleten atanmıştır” denildi.
2014 YILINDA BASTIRILAN KİTAP KILIÇ’IN
ISPARTA’DAN GİTMESİNE NEDEN OLMUŞTU…
Bilindiği gibi; şuanda Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne asaleten ataması yapılan ve Isparta kamuoyunun yakından tanıdığı Abdullah Kılıç, 2014 yılının Ekim ayında Isparta’da görev yaptığı sırada Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yayımlanan ‘Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri’ kitabının 230. sayfasında Gümüşgün (Baladız)’de bulunan Sinan Dede (Sinan Baba) türbesi anlatılırken kullanılan fotoğrafta ‘Türbenin penceresine kullanılması için bırakılan mumlar’ açıklaması yazıldı. Fotoğraflarda mumların yanında bira kutusu ve deterjan bidonu yer almış, o yılın Nisan ayında yayımlanarak Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılan kitaptaki bu hatanın ortaya çıkması üzerine özellikle yayınlanan fotoğraf Alevi Bektaşi toplumuna karşı bir provokasyon olarak nitelendirilerek büyük tepki çekmişti.
VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI
Bunun üzerine Isparta Valiliği tarafından soruşturma başlatılmış ve dönemin Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç Isparta’daki görevinden alınarak Ankara’ya görevlendirilmişti.
EN SON KARAMAN’DA
GÖREV YAPIYORDU
2014 yılında yaşanan bu olayın ardından bir süre Ankara’da görev yapan Abdullah Kılıç, 10 Şubat 2017 tarihinde Karaman’a İl Müdürü olarak atanmış ve o tarihten bu yana Karaman’da görev yapıyordu. Kılıç, geçtiğimiz hafta yayınlanan 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince komşu ilimiz Burdur’a İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °