Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

97 YILLIK MİLLİ GURUR

97 YILLIK MİLLİ GURUR

ISPARTA 13.03.2018 05:53:00 0
97 YILLIK MİLLİ GURUR
Yedi düvele karşı kazanılan Milli Mücadele’nin ardından Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımızın kabulünün 97.yılı kapsamında ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ programı düzenlendi. Belediye Kültür Sineması’nda gerçekleştirilen etkinlikte Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Mehmet Akif ve Gençlik’ temalı gösterilerini sundu. Programa Vali Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da katıldı.
 
Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşımızın kabulünün 97.yıldönümü nedeniyle İlimizde ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ programı düzenlendi. Bu kapsamda Belediye Kültür Sineması’nda düzenlenen etkinlikte öğrencileri Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Mehmet Akif ve Gençlik’ temalı gösterilerini sundular. Etkinliğe Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE BİR İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN
Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi Müdürü Selami Kılınç yaptı. İstiklal Marşı’nın yazılma sürecinden bahseden Kılınç, “İstiklal Marşımızda yüksek bir iman ruhu vardı. Mehmet Akif’in özellikle gençlerimiz tarafından çok iyi tanınması ve anlaşılması şarttır. Akif son günlerinde hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için ‘acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?’ diye bir soru sorulmuş, Akif’in cevabı; ‘bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir' Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın” şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Kılınç’ın konuşmasının ardından Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Mehmet Akif’in Hayatı konulu sunum gerçekleştirilirken, bir öğretmen tarafından da Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı. Etkinlik öğrencilerin İstiklal Marşı konulu oratoryosu ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °