Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

800 Yıllık Tarihi Pınar Pazarı; AÇILDI

800 Yıllık Tarihi Pınar Pazarı; AÇILDI

ISPARTA 21.07.2021 18:13:00 0
800 Yıllık Tarihi Pınar Pazarı; 
AÇILDI
Eğirdir ilçesinde 800 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Tarihi Pınar pazarı Panayırı önceki gün itibariyle açıldı. Pazar, 20 Ekim tarihine kadar açık kalacak.
 
TARİHİ PINAR
PAZARI AÇILDI
Eğirdir’de geleneksel olarak pazar günleri kurulan Tarihi Pınar Pazarı Panayırı, 14 hafta boyunca devam edecek. İlçede yılın belirli dönemlerinde geleneksel olarak Pazar günleri kurulan Pınar Pazarı Panayırı bu yıl 19 Temmuz Pazar günü yani dün açıldı. 14 hafta boyunca açık kalacak pazar, 20 Ekim 2021 Pazar günü sona erecek.
PAZARDA YOK YOK!
Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, gelerek esnaflardan alış veriş yaptı. Her yıl yaz döneminde kurulan 3 ayı aşkın süre boyunca açık kalan pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerde üretilen ürünlerin yanı sıra, açık hava lokantaları vasıtasıyla bölgeye özgü tandır kebabı da satışa sunuluyor. İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Pınar Pazarı Mahallesi’ndeki mesirelik alanda kurulan pazarda, meyveden sebzeye, züccaciyeden giyim eşyasına kadar birçok ürün yer alıyor.
PINAR PAZARI İLK KİMLER
TARAFINDAN KURULDU
Her yıl yaz sonunda kurulan ve yaklaşık üç ay süren pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerden üretilen ürünlerin yanı sıra kurulan açık hava lokantalarında bölgeye özgü tandır kebabı da satılıyor. Tarihi pazarın, bin 200’lü yılların başında yöreye yerleşen Türkler tarafından kurulduğu tahmin ediliyor
Isparta’nın Eğirdir ilçesinde her yıl yaz sonunda kurulan tarihi Pınar Pazarı, yüzlerce yıllık hasat bayramı geleneğini sürdürüyor. Meyveden sebzeye, zücaciyeden giyim eşyasına bir çok ürünün satıldığı pazar, Eğirdir’e 7 kilometre uzaklıktaki Bağarası (pınar pazarı) mahallesindeki mesirelik alana kuruluyor. Her hafta Pazar günleri kurulan pazarda geçmişte günde 2 bin 500 ila 3 bin civarında keçi ve koyun satılırken, yöredeki dağ köylerinde yaşayan Yörükler için buluşma yeri işlevini de görüyor.   
ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN
DE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Tarihi Pazar, Isparta, ilçe ve köylerinden gelenlerin yanı sıra çevre illerden gelenlerin de büyük ilgisini çekiyor.

Anahtar Kelimeler: pazarıaçıldı pınar tarihi yıllık
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °