Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

79 milyon 460 bin TL’lik yatırıma teşvik belgesi

79 milyon 460 bin TL’lik yatırıma teşvik belgesi

ISPARTA 1.03.2019 07:20:00 0
79 milyon 460 bin TL’lik yatırıma teşvik belgesi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Aralık ayı içinde teşvik belgesine bağlanan yatırımların listesi Resmi Gazetede yayınlandı. Türkiye genelinde 405 yatırım teşvik belgesine bağlanırken Isparta’dan toplam sabit yatırım tutarı 79 milyon 460 bin iki yeni yatırıma teşvik belgesi verildi. Isparta’da teşvik belgesine bağlanan yatırımlardan biri imalat diğeri ise hizmet sektöründen. Yatırımlar sonucunda 30 kişiye istihdam sağlanacak.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 1-31 Aralık tarihleri arasında teşvik belgesi verdiği yatırımların listesi Resmi Gazetede yayılandı. Yayınlanan listeye göre Türkiye genelinde 405 yatırım teşvik belgesine bağlandı. Aralık ayında teşvik belgesine bağlanan yatırımlar arasında Isparta’dan da iki yeni yatırım bulunuyor.
KOFS SAVUNMA’DAN DEV YATIRIM
Isparta’da teşvik belgesine bağlanan yatırımlardan ilki yüzde 100 Türk yapımı spor ve av tüfeği üreterek ABD başta olmak üzere Avrupa’ya ihraç eden KOFS Makine ve Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketine ait. KOFS Savunma Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi imalat sektöründe yapacağı 75 milyon
TL’lik yatırım için teşvik belgesi aldı. Yapılacak yatırımla yıllık 5 bin adet av tüfeği imalatı ile yıllık 5 bin adet, av tüfeği parçaları imalatı (mekanizma, gövde, namlu, tetik grubu vb.)  yapılacak. Yatırım sonucunda 30 kişi istihdam sağlanacak.
BLT TÜRK TV’YE TEŞVİK
Isparta’da teşvik belgesine bağlanan diğer bir yatırım ise Bolatlar AŞ.tarafından kurulan BLT Türk TV oldu. BRT Bölgesel Radyo ve Televizyon yayıncılık reklamcılık sanayi ve ticaret anonim şirketi adına hizmet sektöründe yapılan yatırımın, sabit yatırım tutarı 4 milyon 460 bin TL. Televizyon yayıncılığı alanında hizmet verecek hizmet verecek BLT Türk TV’nin Nisan ayı başında yayına başlayacağı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler: belgesi teşvik yatırıma tllik milyon
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °