Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

788 milyon lira değerinde 41 eser

788 milyon lira değerinde 41 eser

ISPARTA 12.10.2018 14:30:00 0
788 milyon lira değerinde 41 eser
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta’da toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Türkiye’nin bu dönemde hem siyasi hem ekonomik olarak daha güçlü çıkacağını ve bunun müjdesini verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2002 Kasımında Türkiye ekonomisi bitmişti çökmüştü.  İhracat 36 milyar dolardı.  Şimdi 165 milyar dolar.  Kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolardı. Şimdi 30 binini üzerinde. Türkiye tüm engelleme çabalarına rağmen 2023, 2051,  2071  vizyonu doğrultusunda yol amaya devam ediyor. Bu başarıya  yine birlikte ulaşacağız.  Bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Biz birilerinin ne söylediğine değil milletimizin ne söylediğine bakıyoruz. Biz şu veya bu güce değil vatandaşımızın hissiyatına kulak veriyoruz” dedi.
ANA MUHALEFET VE ONLARLA AYNI ZİHNİYETTE ÇEVRELERE RAĞMEN BAŞARDIK
Isparta’ya yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi veren Erdoğan, şunları söyledi: “Şayet biz  ana muhalefet gibi felaket tellallarına prim verseydik,  Isparta’ya 12 katrilyon liralık yatırım yapabilir miydik? Bunlara itibar etseydik  1155 adet derslik kazandırmayı mevcutları bile ayakta tutabilir miydik. Bunlara kulak verseydik 21 sağlık tesisini sizlerin hizmetine sunabilir miydik. Bunlara baksaydık TOKİ vasıtasıyla 4 bin 369 konut projesini hayata geçirebilir miydik? Mevcut üniversitemizin yanına Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi  gibi bir devlet üniversitesi   kurabilir miydik? Bunları biz yaptık. Eğitim, sağlık,  adalet , emniyet ulaşım  ortada. Bu çevrelerin propagandalarını dikkate  alsaydık  işveren ve sigortalılarımıza  394 milyon liralık  teşvik ödeyemez çiftçimize  646 milyon liralık tarımsal destek veremezdik.  Bunlara kalsa şehrimize 15 baraj 6 gölet kazandıramaz 392 bin dekar araziyi sulamaya açamazdık. 16 yıl önce iki olan atık su artıma tesisini 8’e çıkaramazdık. Bunların dümen suyuna insek 92 km olan bölünmüş yol uzunluğunu 208 km’ye çıkaramazdık. Biz  16 yılda ne başardıysak ana muhalefet  ve onlarla aynı zihniyette çevrelere rağmen başardık.
BU YATIRIMLAR AYNI ZAMANDA ISPARTA’MIZI AYAĞA KALDIRMA HAREKATIDIR
Bugün Isparta’da inşası süren 5 yol projesinin toplam maliyeti 2.5 katrilyon. Bir diğeri 847 milyon TL. Isparta Eğirdir Şarkikaraağaç yolu. Bu yolun tamamı üç yıla trafiğe açılacak.  Isparta Burdur yolu 2, Beyşehir Şarkikaraağaç yolunu seneye tamamlıyoruz. Toplam 423 km uzunluğa sahip Eskişehir Küthya Afyon Isparta Burdur Antalya hızlı tren proje çalışmaları sürüyor. Afyon Denizli Isparta Burdur demiryolu hattı sinyalizasyon çalışması devam ediyor. İki yıla kadar bitiriyoruz.  İşçimize esnafımıza ihtiyaç sahiplerine verdiğimiz destekler aynı şekilde hız kesmeden devam ediyor. Resmi açılışlarını yapacağımız eserler ekonomik saldırılara verilen cevaptır. Bu yatırımlar aynı zamanda Isparta’mızı ayağa kaldırma harekatıdır.  İnşallah daha iler gideceğiz. Toplam yatırım bedeli 788 milyon lirayı aşan  41 kalem projemiz var. Eğitimde 58 milyon lirayı geçene okul, spor salonu ve pansiyonlar.  Sağlıkta Isparta merkez ve ilçelerinde inşası biten yatırım bedeli 6 milyon lirayı bulan sağlık merkezi ve istasyonları hizmete sunuyoruz.  SDÜ’nün 24.5 milyon liralık laboratuvar  ve Tıp Fakültesi ek binası açılışı, KYK’ya  ait 231 milyon liralık yurt binamızı, Şarkikaraağaç Gençlik  Merkezimizin,  Tapu Kadastro ve  Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Müdürlüğü binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Ulaşımda toplam yatırım miktarı 331 milyon lirayı geçen 161 km uzunluğunda  bölünmüş yolu,  71 km uzunluğunda yol ve köprüleri hizmete sunuyoruz. İl Özel İdaresinin köy ve ilçelerde hayata geçirdiği 126 milyon liralık 10 projesini hizmete alıyoruz. Açılışını yaptığımız tüm bu eserler Isparta’mıza hayırlı olsun.” 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından bakanlar, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, milletvekilleri ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın katılımıyla eserlerin açılış kurdelesini kesti.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °