Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

70 yaşındaki vatandaşı dolandırdılar: Ben yandım SİZ Yanmayın…

70 yaşındaki vatandaşı dolandırdılar: Ben yandım SİZ Yanmayın…

ISPARTA 21.01.2020 15:03:00 0

70 yaşındaki vatandaşı dolandırdılar: 
Ben yandım
SİZ 
Yanmayın…
Aksu ilçesinde ikamet eden 70 yaşındaki Mehmet Duvar, tarihi eser bahanesiyle 90 bin TL dolandırdılar. Kimsenin bu tür tuzaklara düşmemesi çağrısında bulunan Doğan; “Ben yandım, başkası yanmasın” dedi.
 
Isparta’da gün geçmiyor ki, dolandırıcılık vakasıyla karşılaşmayalım. Bu dolandırıcılık olaylaından birisi de Aksu ilçesinde meydana geldi.
DUVAR; “SAHTE TARİHİ ESERLERİ
BİR AY EVİMDE SAKLADIM”
Aksu ilçesinde ikamet eden 70 yaşındaki Mehmet Duvar, tarihi eser bahanesiyle 90 bin TL dolandırıldığını ileri sürdü. Nasıl dolandırıldığını anlatan Duvar; “Ben Aksu ilçe merkezinde ikamet ediyorum. Yaklaşık iki yıl önce ben evin önünde ot biçerken iki adam geldi. İsviçre’den geldiklerini ve benim evin iki kilometre ilerisindeki bir tarlada tarihi eser olduğunu belirterek, o tarihi eseri çıkarıp kendisine teslim edeceklerini ve kendisinin de bu bunları bir ay süreyle evde sağlayacağını bunun karşılığı olarak da yurt dışına gidip geldikten sonra kendisine 40 bin TL para ve 4x4 Jeep vereceklerini söylediler. Bende kabul ettim.

“BU ŞAHISLARA 25 BİN TL’Sİ ELDEN OLMAK
ÜZERE TOPLAM 90 BİN TL PARA VERDİM”
Adamlar gitti iki gün sonra geldiler ve ellerinde iki adet tarihi esere benzeyen heykel ve bir de heykellerin dışının kabı toprak tencere şeklinde bir kap vardı. Adamlar bana bunları verdi ve yurt dışına gidiyoruz diye gittiler. Yanımdan ayrılırken de yol paralarının olmadığını belirterek para istediler. Kendilerine ilk etapta 25 bin TL nakit para verdim. Sonra beni sürekli telefonla arayıp para göndermemi istediler. Bende bu dediklerini yaparak PTT şubesinden bana verdikleri hesaba ilk etapta 10 bin TL, ikincisinde 35 bin TL, üçüncüsünde 20 bin TL olmak üzere bu şahıslara toplam 90/ bin TL para gönderdim. Son olarak 5 bin TL daha isteyince dolandırıldığımı anladım ve hemen karakola giderek polise şikayetçi oldum.
“BU ŞAHISLARIN
BULUNMASINI İSTİYORUM”
Konu yargıya intikal etti ve ilçe savcısı bu konuda takipsizlik kararı verdi. Oysa ben o şahısların bulunup gereken cezayı almasını istiyordum. İşin peşini bırakmadım ve ilçedeki savcı tayin olup gitti, ben tekrar dava açtım. Ancak, şuana kadar bu mahkemeden de bir sonuç alamadım.
“BEN YANDIM, SİZLER YANMAYIN”
Sonuçta, benim buradan tüm vatandaşlarımıza bir uyarım var. Siz siz olun kimseye inanmayın. Yoksa benim gibi dolandırılırsınız. Benim geceleri gözüme uyku girmiyor. Bu şahısların bir an evvel bulunup gereken cezaları almalarını istiyorum. Ben yandım, sizler yanmayın” dedi.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °