Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

66 öğrenci için pazar günü Hafızlık Töreni yapılacak

İl Müftülüğüne bağlı Mekke Eğitim Vakfı Erkek Kur’an Kursu’ndan mezun olan 66 öğrenci, Pazar günü gerçekleştirilecek törenle Hafızlık Diplomalarını alacak.

ISPARTA 27.05.2016 08:09:00 0
66 öğrenci için pazar günü Hafızlık Töreni yapılacak
Mekke Eğitim Vakfı, sadece Isparta’nın değil Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mekke Eğitim Vakfı Kur’an Kursu’nun 2015 – 2016 Eğitim – Öğretim yılı sonu hafızlık töreni Mekke Eğitim Vakfı Kur’an Kurslarının bulunduğu Dere Mahallesindeki Külliyesinde düzenlenecek. Söz konusu törenin bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilecek.
ERTUÇ; “KUTSAL KİTABIMIZI OKUMAK
VE OKUTMAK İNANCIMIZIN BİR GEREĞİDİR”
Isparta Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Müftü İl Yardımcısı Halil İbrahim Ertuç, tüm Isparta halkının söz konusu törene davetli olduğunu belirterek, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Bilindiği gibi, Kur’anı Kerim dinimiz İslam’ın Kutsal Kitabıdır. Allah (c.c), Kur’anı Kerim’deki Hicr Suresi 9. Ayeti kerimesinde, ‘Hiç şüphesiz, Kur’anı biz indirdik, onun koruyucuları da gerçekten biziz’ buyurmuşlardır. Ayrıca, yine kutsal Kitabımız Kur’anı Kerim’le ilgili olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) Efendimiz de Tirmizi Hadislerinde, ‘Kim Kur’an’ı okur, ezberler, helal kıldığı şeyi helal kabul eder, haram kıldığı şeyi de haram kabul ederse, Allah bu sayede onu cennetine koyar. O kişi de kendi ailesinden cehennemi hak eden on kişiye şefaat eder’ buyurmuşlardır. Onun içindir ki, kutsal Kitabımız Kur’anı Kerim’i okuma veya okutmak çok önemli kılınmıştır.
19. HAFIZLIK TÖRENİ 29 MAYIS PAZAR GÜNÜ
Bu doğrultuda; Bizde Mekke Kur’an Kursu olarak gerek ilimiz, gerek ülkemiz ve hatta gerekse dünyanın dört bir yanından gelen gençlerimizi Kur’anı Kerim okuma konusunda eğitiyor ve onları hafız olarak yetiştiriyoruz. İşte bu çerçevede her yıl olduğu gibi bu yılda Kur’an kursumuzdan mezun olan 66 öğrencimiz için 19. Hafızlık törenini 29 Mayıs 2016 Pazar günü saat 09.30’da Mekke Eğitim Vakfı Külliyesi Bahçesinde gerçekleştireceğiz.
66 ÖĞRENCİ HAFIZLIK
BELGESİ ALACAK
Törende davetlilerimize Kur’an Kursu Öğreticilerimiz tarafından ‘Kur’an ve Kur’an öğrenimi’ konusunda vaaz verilecek, Kur’anı Kerim tilaveti sunulacak ve son olarak da Mekke Erkek Kur’an Kursumuzda 2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılında eğitim görerek hafız olan 66 öğrencimiz tek tek tanıtılarak Hafızlık Belgeleri kendilerine verilecektir. Törenimiz davetlilere verilen ikramla sona erecektir: Programın yapılacağı alanda erkeklere ve hanımlara ayrı ayrı yer ayrılacaktır” dedi.
TÖREN, DOST TV’DEN DE
NAKLEN YAYINLANACAK
Isparta Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Müftü Yardımcısı Halil İbrahim Ertuç, söz konusu Hafızlık Töreninin Ulusal Kanallardan Dost TV’den de naklen yayınlanacağını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °