Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

60 santimetreye kadar hazırlıklıyız

60 santimetreye kadar hazırlıklıyız

ISPARTA 11.01.2017 06:21:00 0
60 santimetreye kadar hazırlıklıyız
Isparta merkezde dünkü yağışla birlikte kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, Belediye Başkanı Günaydın, 60 santimetreye kadar yağacak kar için hazırlıklı olduklarını söyledi. Günaydın, “Köroğlu delikli tüfekli çıktı mertlik bozuldu diyor. 1 metre kar yağarsa bizim mertlik bozulur mu, bozulmaz mı bilemiyorum” dedi.
Isparta’da son yılların en yoğun kar yağışı görülüyor. Dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, karla etkin mücadele ettiklerini belirterek, 60 santimetreye kadar hazırlıklı olduğunu vurguladı.
KAR KONUSUNDA UZMAN BİR BELEDİYE OLDUĞUMUZUN KANAATİNDEYİM
Başkan Günaydın, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu mevsim üçüncü kar yağışı oldu. Bu kar belki de 30 senede yağan yoğun karlardan birisi olabilir. Şuanda tüm Türkiye’de kar yağıyor. Bütün gücümüzle çalışıyoruz. Belediyenin tüm personeli ve 30 aracımız çalışıyor. Mahalle aralarına da ekiplerimizi sevk ettik. Solüsyon araçlarımızı ana caddelerimizde kullanacağız. Kar konusunda hakkında geleceğiz. 60 santimetreye kadar ki yağış için programımızı yaptık. Kumlama ekipleri hiç durmadan çalışıyor. Kar konusunda uzman bir belediye olduğumuzun kanaatindeyim.
BİNBİREVLER’İN TEPESİ AÇILMIŞSA HER YER AÇILMIŞ DEMEKTİR
Köroğlu delikli tüfekli çıktı mertlik bozuldu diyor. 1 metre kar yağarsa bizim mertlik bozulur mu bozulmaz mı bilemiyorum. Daha çok kar yağarsa tüm mücadelemizi vereceğiz. Ben de sokağa çıkıyorum. Binbirevler’in en tepesine çıkıyorum. Orası açılmışsa tüm Isparta açılmış demektir.”
TATİL OLDUĞU ZAMAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİZE ÇALIŞMA ZAMANI DOĞUYOR
Öte yandan dün öğleden sonra okulların tatil edilmesine değinen Günaydın, “Okulların tatil edilmesi mantıklı. Çocukların okul dönüşü zor olacaktı. Önemli olan çocuklarımız. Tatil olmasını uygun görüyorum. Tatil olduğu zaman çocuklarımız için bize çalışma zamanı doğuyor. Ama tatil olmasaydı yarın da yolları açacaktık. Ne kadar kar yağarsa yağsın ana yollarını kapatmamak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °