Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

590 Kişi 1 Ekim’den İtibaren İşlerine Başlayacaklar; ONLİNE İş Sahibi Oldular

590 Kişi 1 Ekim’den İtibaren İşlerine Başlayacaklar; ONLİNE İş Sahibi Oldular

ISPARTA 25.09.2020 12:15:00 0
590 Kişi 1 Ekim’den İtibaren İşlerine Başlayacaklar; 
ONLİNE
İş Sahibi 
Oldular
Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Isparta’daki okullarda görev yapacak güvenlik görevlisi ve
temizlik görevlilerinin noter kuraları çekildi. Bu yılki kur’a çekimleri geçen yıldan farklı olarak covid – 19 tedbirleri nedeniyle uzaktan (online) canlı olarak gerçekleştirildi.
 
TOPLAM 590 KİŞİ KAMU’DA
İŞE BAŞLAYACAK
Isparta Valiliği İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında kamuda çalıştırılmak üzere 400’ü okullarda temizlik görevlisi, 183’ü okullarda güvenlik ve 7’si Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde olmak üzere toplam 590 kişinin istihdam edileceğini duyurulmuştu. Bu bağlamda; Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce; 1 Ekim 2020 başlangıç tarihli Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okulların Temizliği için 400 ve Güvenliği için 183 olmak üzere Toplam 583 kişilik 9 ay süreli, ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile 7 kişilik 6 ay süreli Toplum Yararına Program düzenlenecek.
KUR’A ÇEKİMLERİ ONLİNE
OLARAK CANLI YAYINDA
GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Söz konusu işlere başvurular 14 – 18 Eylül tarihleri arasında internet üzerinden yapılmış, Isparta İl Merkezine ve merkeze bağlı yerler (köy-kasaba) yapılacak alımlar önceki gün noter kurası ile belirlendi. Ancak, daha önce 6 Mart Spor Salonunda gerçekleştirileceği duyrulan kur’a çekimi işlemleri covid – 19 pandemisi tedbirleri nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet binasının son katında bulunan Toplantı Salonuna alındı ve kur’a çekimine noter ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin dışında kimse alınmadı. Söz konusu çekiliş internet üzerinden canlı olarak gerçekleştirildi. Böylece, iş başvurusunda bulunan vatandaşlar daha önce yaptıkları gibi kura çekiminin yapıldığı salona gitmeden online olarak kur’a da çıkıp çıkmadıklarını takip ettiler.
KUR’A SONUÇLARI
AÇIKLANACAK
Kura sonuçlarının ise bugün yani 25 Eylül tarihinde İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ilan edilecek. Öte yandan; TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olanlar programa başlamış olsalar dahi programdan çıkarılacakları belirtildi.
6 VE 9 AY SÜREYLE
GÖREV YAPACAKLAR
Isparta Valiliği İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında kamuda çalıştırılmak üzere 400’ü okullarda temizlik görevlisi, 183’ü okullarda güvenlik ve 7’si Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde olmak üzere toplam 590 kişinin istihdam edilecek ve 1 Ekim 2020 tarihinde başlayacakları işte okulların Temizliği için başvuranlar ile okullarda güvenlik olarak başvuranlar 9 ay süre ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü için başvuranlar ise 6 ay süre ile çalışacaklar.

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °