Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

57. Alay Şehitleri Unutulmadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü Isparta’da da gerçekleşti. Yürüyüşe 7’den 70’e herkes katıldı.

ISPARTA 27.04.2016 08:01:00 0
57. Alay Şehitleri Unutulmadı
Çanakkale Destanının yazılmasında çok önemli bir role sahip olan 57. Alay Şehitleri tüm Türkiye ve ‎Isparta’da yad edildi. 7’den 70’e katıldığı program İstiklal Camiinde Sabah Namazının hep beraber eda edilmesiyle başladı. Kılınan namazın ardından Çanakkale Destanı ile ilgili sunumlar ve Kuran-ı Kerim tilavetleri ile devam etti.
Edilen dualardan sonra 57. Piyade Alayı Şehitlerinin savaş sırasında karınlarını doyurmak için içtikleri yarma çorbası yürüyüşe katılanlara ikram edildi. Etkinliğe katılanlar hep beraber ellerinde Türk Bayrakları ile şehitliğe yürüdü.  Türk bayrakları ile yola devam eden katılımcılar tekbir sesleri ile sabahın bereketine bereket kattılar. Şehitlik programında ise Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra eller semaya açıldı, dualar edildi.
Etkinliğe katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl Çanakkale’de ve 81 il merkezinde 57. Alay ve tüm şehitler adına “Vefa Yürüyüşü” düzenlendiğini belirtti.
İl Müdürü Gevrek, “Bizler bugün burada Türk ve dünya tarihine geçen bu cephe savaşında kahraman 57. Alay’ı anmak için toplandık. Burada Çanakkale’yi ve 57. Alay’ın yiğit ve kahraman evlatlarını anmanın önemi kadar onları anlamak, hissetmek ve bizlere miras olarak bırakmak istedikleri Vatan, millet, bayrak ve bu değerlerimiz için yapılacak olan fedakarlıklardır. Bu etkinliklerde emeği geçen ve katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °