Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

4 mahallede 27 km altyapı ve asfalt çalışmaları yapılıyor

4 mahallede 27 km altyapı ve asfalt çalışmaları yapılıyor

ISPARTA 15.08.2017 10:30:00 0
4 mahallede 27 km altyapı ve asfalt çalışmaları yapılıyor

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce mahallelerdeki sokak bazlı altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarına Hisar ve Sülübey Mahalleri de eklendi. Yayla Mahallesinde 6, Kurtuluş Mahallesinde ise 5 km’lik altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarına aynı anda Hisar Mahallesinde 7 km, Sülübey Mahallesinde ise 5 km’lik bir çalışma alanı daha eklendi. Bu eklemelerle birlikte şu anda Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü İstanbul yan yolu ile birlikte toplam 27 km’lik altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Hisar Mahallesinde Fen İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen yorgun asfaltın kaldırılması çalışmalarını yerinde inceledi. Yayla ve Kurtuluş Mahallelerine ilave olarak Hisar ve Sülübey Mahallerinde de çalışma başlattıklarını duyuran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın incelemelerinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Başkan Günaydın, “Bugün yine Hisar ve Sülübey Mahallelerimizde çalışmaları başlattık. Bu mahallelerimizde yollar bozuk, kaldırımlarda bozukluklar var. Yine altyapı da bazı giderilmesi gereken hususlar var. Hisar Mahallemizde de eskiyen, çürüyen borular var. Yine üst yüzey baskınlar olabiliyor. Bu tertibatları da alıyoruz. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüz gerekli çalışmalar için bir kez daha keşif yapıyor. Bu mahallemizi de yepyeni bir mahalle yapacağız. Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Mahallemizde asfalt kaldırma çalışmaları yapılıyor diğer yandan da altyapı için gerekli son tespitler yapılıyor. Bu mahallelerimizi de en kısa zamanda bitirmeyi planlıyoruz. Şehrimizi bürüt olarak ele aldık. Bu arada ‘benim mahalleme gelindi, gelinmedi’ gibi kimsenin itirazına gerek kalmıyor. Gündüz-gece demeden çalışarak tüm şehrimizin altyapı ve asfaltını mahallelerimizde sokak bazlı olarak sürdürüyoruz. Muhtarlarımız ‘bizim mahallemize de girilsin’ diyorlar. Hisar ve Sülübey Mahallesi muhtarlarımız ‘bize sürpriz yaptınız’ diyorlar. Muhtarlarımız sürprizle karşılaştılar. Hiç kimse telaşlanmasın, şehrimizi bürüt olarak ele alıyoruz. Her mahallemizi yeni yapacağız. Ciddi yol kat ettik. Bütün mahalle sakinlerimizin, muhtarlarımızın, Ispartalı hemşehrilerimizin telaş yapmasına gerek yok. Her çalışmamızda Isparta’nın genelini hedef aldık. Bu açıdan çalışmalar yoğun gidiyor. Bu yaz aylarını da olağanüstü değerlendirmek istiyoruz. Gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız Hisar ve Sülübey Mahallelerimize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden Hisar Mahallesi Muhtarı Mehmet Alyüz de, “Sayın Başkanıma ve ekibine yaptığı hizmetlerden dolayı mahalle sakinlerim ve şahsım adına teşekkür ederim” şeklinde konuşurken, Sülübey Mahallesi Muhtarı İbrahim Gürbüz de “Belediye Başkanımız bizlere bayram sürprizi yaptı. Kendisine ve ekibine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz” görüşlerinde bulundu.  

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ayrıca yaptığı incelemeler sırasında bazı sokaklarda bulunan ve çalışmalara engel teşkil edeceği düşünülen ağaçlara ise hiçbir şekilde zarar verilmeden çalışmaların sürdürülmesi yönünde ekiplere talimat verdi. 


Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °