Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

4 Kasım'da açılıyor

4 Kasım'da açılıyor

ISPARTA 23.10.2017 07:07:00 0
4 Kasım
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Koçtepe Köyü yolu üzerinde inşa edilen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde sona geldiklerini kaydetti ve 4 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak törenle hizmete gireceğini duyurdu.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gelinen son durumu inceledi ve açılış tarihine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Günaydın, 4 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 14.00’da açılışı yapılacak olan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine tüm vatandaşları davet etti.
Uzun uğraşlardan sonra Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini tamamladıklarını söyleyen Başkan Günaydın, “Buraya bir hayvan şehri kuruldu, şehirde nasıl bir altyapı ve üst yapı varsa burada da sağlandı. Tesiste doğallığa önem verildi. Ciddi emek verildi. Köpek ve kediler bulunacak. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde en güzel ameliyathaneleri, açık köpek yuvaları, evleri, kedi evleri ve yuvaları, kuduz evleri ve daha çok değişik sosyal alanlar var. Girişte kedi evleri yer alacak. Bununla birlikte çocuklarımızın oynayabilecekleri oyun alanları, masal evi bulunacak. Burada hayvan sevgisi ve çocuk sevgisi buluşturulacak. Bu düşünceleri sağlayabilmek amacıyla yoğun çaba gösterdik. Tesislere yeni ilaveler edildi, çocuklarımızda ön planda tutuldu. Ne zaman açılacak diye çok sorular alıyorduk. Evet 4 Kasım 2017 Cumartesi günü tüm hayvan severlerimizi ve vatandaşlarımızı bu açılışa davet ediyorum. Burası gezilebilecek, görülebilecek alanların başında yer alacak. Bitti demeyi çok seviyorum, evet bitti. İnşallah Isparta’mıza yaptığımız bu çalışmalar hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Büyük uğraşlar sonunda 49 dönüm arazi üzerine kurulan ve her şeyin düşünüldüğü Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde doğallık ön planda tutuldu. 11 kapalı bina ve padok yerlerinden oluşan merkezde kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisinde doğal barınaklarda bulunacak. Bakımı tamamlanan hayvanlar doğal oltamda yaşayacak. Bunun yanı sıra hayvan barınağına gelecek olan çocuklar için masal odaları, eğlence yerleri ile yetişkinler için dinlenme alanları da oluşturuldu.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °