Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

3 milyon emeklinin evi yok

3 milyon emeklinin evi yok

ISPARTA 13.08.2018 09:06:00 0
3 milyon emeklinin evi yok
Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, bilimsel bir araştırmaya göre Türkiye’de 3 milyon emeklinin ev sahibi olamadığını ifade etti. Ergün, “Emekliyi herkes kendi annesi, babası yerine koyacak, onlara hizmet edecek. Herkesin emekliye konut yapılması konusunda taşın altına elini sokmasını rica ediyoruz. Yoksa emeklinin aldığı maaş kirasına yetmiyor” şeklinde konuştu.
 
Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, derneğin Isparta Şubesi’nin 13’üncü olağan genel kurul toplantısına katıldı. Burada emeklilerin sorunlarını dile getiren Ergün, ucuz konut konusunda da herkese görev düştüğünü kaydetti.
10 YILLIK MÜCADELE SONUNDA PROMOSYONLAR BU DERNEĞİN SAYESİNDE ÖDENMİŞTİR
Türkiye Emekliler Derneği olmasaydı birçok sorunun çözülememiş olacağını savunan Ergün, genel kurulda şu konuşmayı yaptı: “2006 yılından beri fiş dilenmiyorsunuz, maaşlarına yüzde 4 ek ödeme alıyorsunuz. 2000 yılına kadar emekli olanların intibak yasasını çıkardık. Şimdi 2000-2008 arasında emekli olanların intibak yasası için başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere herkesten bu yardımı bekliyoruz. Yıllardır emeklilerin maaşlarından aylık hastane muayene ve ilaç katkı parası kesiliyor. Saçı sakalı değirmende değil, ülkenin kalkınmasına adamış bu hanımefendileri, beyefendileri bu zulümden sayın cumhurbaşkanım, sayın hükümet, sayın milletvekilleri mutlaka kurtarmalısınız. 12 yıl oldu, 10 yıllık mücadele sonunda promosyonlar bu derneğin sayesinde ödenmiştir.
BİZ İSTİKLAL SAVAŞI VERMİŞ BİR MİLLETİN TORUNLARIYIZ
Türk milleti her zamandan daha çok birbirinize sarılacaksınız. Dünya bize meydan okuyor, dünyanın bize meydan okumasını birlik ve beraberlikle aşacağımıza inanıyorum. Trump, Amerika ve dünya güçleri bizi yok etmek istiyorlar. Biz İstiklal Savaşı vermiş bir milletin torunlarıyız. Kimseden korkmuyoruz ve korkmayacağız. Bu engelleri de mutlaka aşacağız.
EMEKLİ İNSAN ONURUNA YAKIŞACAK MAAŞI MUTLAKA ALMALIDIR
Ev kirası bin lira, asgari ücretle çalışanlar 850-900 TL emekli maaşı alıyor. Türkiye’ye bu durum yakışmıyor. Bu yeterli değildir. Sayın cumhurbaşkanıma bunu bir kez daha ifade edeceğim. 800 lira maaş, bin lira kira olmaz. Emekli insan onuruna yakışacak maaşı mutlaka almalıdır.
BAYRAM İKRAMİYESİ VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Seçime giderken üst düzeyden beni aradılar. O zaman ikramiyeyi söyledim. Bana döndüler, müjdeyi verdiler. Ramazan ve Kurban’da bayram ikramiyesi verenlere teşekkür ediyorum.
BU EK ÖDEMENİN MUTLAKA YÜZDE 8-9’A ÇIKMASINI İSTİYORUZ
Fatura fiş kalktı, yüzde 4 ek ödeme alıyoruz, teşekkür ediyoruz. Artık emekli fatura fiş dilenciliği yapmıyor. Ama Türkiye’de kullandığınız aldığınız her şeye yüzde 8-18 arasında kdv ödüyoruz. Bu ek ödemenin mutlaka yüzde 8-9’a çıkmasını, emeklinin ekmeğinin, peynirinin, zeytininin artırılmasını istiyoruz. Biz ülkemizin sevdalısıyız. Bugün Mehmetçik cephede savaşıyor. Kimse emekliyi yaşı 70 işi bitmesin görmesin. Vatan, millet mevzu bahis ise biz silahı elimize alıp cephede savaşacak kadar genç ve diriyiz.
3 MİLYON EMEKLİNİN EVİ YOK
Bilimsel bir araştırmaya göre Türkiye’de her 4 emekliden birinin evi yok. 3 milyon emeklinin evi yok. Sayın belediye başkanlarımıza, sayın valilerimize, sayın cumhurbaşkanımıza büyük görevler düşüyor. Emekliyi herkes kendi annesi, babası yerine koyacak, onlara hizmet edecek. Bir genel kurulumuza katılan daha önceki başbakan Ahmet Davutoğlu 21 Ekim 2015’te Türkiye’de bir tane evsiz emekli kalmayacak, TOKİ’ye talimat veriyorum dedi. O gün bir rakam telaffuz etti, 240 TL taksitle emekliler konut sahip olacak dedi. Herkesin emekliye konut yapılması konusunda taşın altına elini sokmasını rica ediyoruz. Yoksa emeklinin aldığı maaş kirasına yetmiyor.”
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °