Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

29 Ekim’e hazır olacak

Belediye Başkanı Günaydın, Valilik arkasındaki otoparkta ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesi için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Şu anda burası harabe olarak görülüyor. Otoparkımızı 29 Ekim’de açmayı düş

ISPARTA 24.05.2016 08:05:00 0
29 Ekim’e hazır olacak
Isparta Belediyesi, şehirdeki otopark sorununu çözüme kavuşturmak ve trafik akışını rahatlatmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Valilik arkasında bulunan ve günün şartlarına ayak uyduramayan yer altı iki katlı otoparkın yenileme çalışmaları son hızla devam ediyor. Çalışmaların 29 Ekim’e tamamlanarak otoparkın hizmete sunulması amaçlanıyor. Şu ana kadar otopark alanının üst zemini kaldırılırken, yalıtım ve izolasyon aşamasına geçilirken, iç bölümlerde de havalandırma, merdiven ve asansör noktalarının yapım çalışmaları devam ediliyor.
Valilik arkasındaki iki katlı yer altı otoparkında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, mevcut alanın şehrin en önemli noktalarından birisinde bulunduğunu, otoparkın günün şartlarına uygun olarak yenilenmesi çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Başkan Günaydın, otopark alanında teknik ekibiyle birlikte incelemelerde bulundu. Günaydın, ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydederek, “Şu anda burası harabe olarak görülüyor. Bittiği zaman işleyen, iyi bir hizmet veren rahat bir ortam oluşacak. Otoparkımızı 29 Ekim’de açmayı düşünüyoruz. Proje çalışmalarımızda uzun uğraşlar vermiştik. Otoparkımızın hiçbir eksiğinin olmamasını ve bittiğinde biblo gibi olmasını istiyoruz. Otoparklarımız şehrimize huzur getirecek” dedi.
Otoparkların tamamlanmasıyla birlikte Kaymakkapı Meydanı, Mimar Sinan,6 Mart Caddelerinde tamamen otopark yasağının getirileceğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Otopark ücretlerimiz çok cüzi bir miktar. Merkeze gelenler araçlarını istediği otoparka koyabilecek. Eski Özel İdare arkasındaki Çelebiler Otoparkımız bitmek üzere, halkımızın hizmetine sunacağız. Valilik arkasındaki bu otoparkımızda da mevcut yer altı iki katı koruduk. Alt katımız tam olarak çalışmıyordu, çalışır hale getiriyoruz. Bu otoparkımızda Isparta’mıza çok ciddi hizmet verecek. Burası şehrin kalbi. Şehrin kalbinde vatandaşlarımız güzel bir otopark bulabilecek. Bunu kısa zamanda tamamlamak için büyük uğraş veriyoruz. Özel yalıtım ve izolasyonlar yapılacak. Bir damla otoparkımız su almayacak. Özel aydınlatmalar, havalandırma, asansör sistemleri olacak. Burası konforlu olacak, halkımız konforu yaşayacak” şeklinde konuştu.
Bazı siyasilerin yapılan otoparkları eleştirdiğini hatırlatan Başkan Günaydın, “Bu otoparkları gören bazı insanlarımız siyasi açıdan çekemiyorlar. Yeni yaptığımız otoparklar için ‘bu kadar lüks, bu kadar masraflı otopark mı yapılır?’ diye eleştirenler var. Bu kadar acze düşüp, tenkit edebiliyorlar. İnşallah onların tenkitlerine burada da fırsat vereceğiz, burası da çok konforlu olacak. Böyle güzelliği, çağdaşlığı, yaşamayı insanlarımıza layık görmüyorlar mı? Yaşanabilir kentler arasında Isparta’nın birinci olmasını çekemiyorlar mı? Bu mutluluk, güzellik değil mi? Bu otoparkımızda tüm Isparta’ya mutluluk verecek, yaşam kalitesinde de önemli hizmetler verecek. Şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °