Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

281, Migros kavşağının kurtarıcısı oldu

281, Migros kavşağının kurtarıcısı oldu

ISPARTA 29.11.2018 08:50:00 0
281, Migros kavşağının kurtarıcısı oldu
Isparta’da özellikle Şehir hastanesi ve Migros kavşağında günün belli saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun büyük bölümünü çeken 281. Cadde hemzemin geçit üzerinde geçmesine rağmen yoğun olarak kullanıyor. Bölge trafiğine nefes aldıran caddede DDY’nin hemzemin geçit bölgesinde bariyer yerleştirdiğini, Isparta Belediyesinin ise gerekli tabelaları yerleştirdiğini belirten Gül Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Boyacı  “tek beklentimiz buraya üst geçidin yapılması” dedi.
 
Isparta’da Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte artacak trafiği ön görerek devlet erkanının katılımıyla açılan 281 cadde kelimenin tam anlamıyla bölgede trafiğe nefes aldırdı.  Özellikle yüksek tonajlı kamyon ve tırlar şehir trafiğine girmek zorunda kalmıyor. Ayrıca günün belli saatlerinde sıkışan Migros kavşağındaki trafik yoğunluğunun büyük bölümünü yine 281 cadde çekiyor. Hemzemin geçidin bulunduğu cadde de tren yolunun olduğu bölgede bariyer, araçları yavaşlatmak için tümsek ve trafik levhaları gibi her türlü uyarıcı önlem yer alıyor ve bugüne kadar herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, trafik akışında sıkıntı yaşanmaması için üst geçit ihalelerinin biran evvel yapılmasını beklediklerini söyledi.
 ARTAN TRAFİK DAHA DA RAHATLAYACAK
Boyacı “Yeni otogara bağlantıyı sağlayacak olan 281 Cadde ve Şehir Hastanesinin yapılmasıyla birlikte trafik yoğunluğu artan Karayolları Kavşağında uygulanacak olan üstgeçit projeleri Isparta’nın trafik yoğunluğunun azalması için büyük katkı sağlayacak. 281 Caddeye yapılacak üstgeçitle birlikte Konya, Şarkikaraağaç, Yalvaç, Gelendost, Eğirdir ilçelerinden ve çevre köy ve kasabalardan gelen yolcu otobüsleri direk olarak yeni otogara giriş yapabilecekler. Aynı zamanda bu istikametlerden gelen vatandaşlar üniversiteye ve yeni Çünür konutlarına şehir merkezine girmeden ve trafiğe takılmadan ulaşabilecekler. Karayolları Kavşağına yapılacak üst geçitle birliktede Şehir Hastanesi önünde ve kavşakta oluşan trafik yoğunluğu azalacak” dedi.

Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °